НАЧАЛО Други

Още един крипто гигант на ръба на фалита

09.02.2024 13:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един крипто гигант на ръба на фалита

Bakkt, платформата за криптовалути, стартирана през 2018 г. от компанията майка на Нюйоркската фондова борса, издаде в сряда предупреждение относно финансовата си устойчивост.

В заявление до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) компанията изрази несигурност относно способността си да продължи да функционира, като заяви:

Възможно е да се сблъскаме с предизвикателства, за да продължим да функционираме като жизнеспособна единица.

В документа се изтъкват и опасения относно адекватността на паричните резерви и ограничените средства за поддържане на дейността през следващите 12 месеца.

За да се справи с тези финансови опасения, Bakkt се стреми да продаде ценни книжа на стойност до $150 милиона, както беше потвърдено от говорител на компанията.

Първоначално създадена от Intercontinental Exchange, компания, която управлява големи борси за деривати, включително NYSE, Bakkt първоначално имаше за цел да улесни плащанията с Биткойн (BTC) за клиентите на Starbucks.

Въпреки че през 2021 г. въведе дигитален портфейл, който впоследствие беше преустановен през следващата година, Bakkt пренасочи фокуса си към предоставяне на услуги за попечителство и търговия с криптовалути.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Как технологичните гиганти манипулират фондовия пазар

В сферата на финансите действията на технологичните гиганти оказват значително влияние върху цените на акциите. Зад фасадата на иновациите и промените се крият сложни стратегии, създадени с цел да влияят на пазарите и да увеличават печалбите.

25.02.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.