НАЧАЛО Други

Още двама ръководители на Binance напуснаха постовете си

септември 15, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още двама ръководители на Binance напуснаха постовете си

Само няколко дни след напускането на главния изпълнителен директор на Binance.US Брайън Шрьодер, борсата за криптовалути преживява още едно значително сътресение в ръководството си.

Кришна Джуввади, ръководител на правния отдел, и Сидни Маджаля, главен директор по риска, се оттеглят от своите роли. Освен че привлече правния нюх на Джувади, борсата се възползва от прозренията на Маджаля за спазването на законодателството, усъвършенствани в Intel.

Тази вълна от напускания не е изолирана, тъй като следва мащабни съкращения, при които беше освободена една трета от персонала на компанията.

Binance.US се сблъсква с повишен контрол от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC). Вследствие на това вниманието на регулаторните органи се отразява на ръководството на компанията.

Важно е да се отбележи, че през юни SEC подаде съдебен иск срещу Binance и нейния главен изпълнителен директор Чанпен Джао, в който се твърдят множество нарушения, включително функциониране като нерегистрирана борса. Тези правни действия засилват опасенията, изразени от други регулаторни органи на САЩ, като например CFTC.

В изявление говорител на компанията посочи, че агресивните действия на SEC оказват влияние върху американските работни места и иновации.

Тези промени идват и от по-ранните напускания на ключови ръководители като глобалния продуктов лидер Майур Камат и главния стратегически директор Патрик Хилман.

Настоящите сътресения поставят Binance.US в критичен момент. Ето защо предстоящите месеци са решаващи за борсата и за по-широката криптовалутна индустрия, която внимателно наблюдава случващото се.

Развиващият се пейзаж е изпълнен както с вътрешни, така и с външни предизвикателства за Binance U.S. Освен това напускането на висшите служители в областта на правото и риска подчертава сериозността на сегашното ѝ затруднение.

Източник: Reuters

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.