НАЧАЛО Блокчейн

Optimism пуска първата си голяма актуализация в средата на март

03.02.2023 14:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Optimism пуска първата си голяма актуализация в средата на март

Optimism, мрежа от втори слой на Етериум, ще пусне Bedrock, първата си голяма актуализация, на 16 март, с цел да подобри производителността.

Обновлението ще даде възможност за подобряване на разходите за транзакции, скоростта и съвместимостта с Етериум виртуалната машина (EVM). В допълнение към тези подобрения на производителността, ъпгрейдът ще създаде и основа за бъдещи подобрения като например децентрализиране на секвенцията – частта, която съпоставя транзакциите заедно – и подобряване на сигурността в блокчейна. Секвенирането позволява на мрежата да извлича сигурност от Етериум.

Екипът на Optimism заяви, че по-голямата част от потребителите няма да бъдат засегнати от ъпгрейда. Въпреки това потребителите и проектите, които управляват пълни нодове, ще трябва да предприемат действия, за да се подготвят за актуализацията.

Екипът изчислява, че ъпгрейдът до Bedrock ще отнеме по-малко от четири часа и няма да изисква нулиране на мрежата, известно още като “регенериране”. Историческите данни за веригата ще продължат да бъдат достъпни и след обновяването, което гарантира, че потребителите няма да загубят важна информация. Тестовата мрежа Optimism Goerli вече успешно е надградена до Bedrock.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: 2,000% скок предвиждат от Ark Invest


Optimism е решение, предназначено да осигури по-бързи и по-евтини транзакции, като същевременно поддържа сигурността и съвместимостта на основната мрежа на Етериум, с помощтта на optimistic rollups. Това е технология, която позволява обединяването на много транзакции в една, която след това се записва в блокчейна на Етериум.

Optimism също така предоставя на разработчиците платформа за изграждане и внедряване на децентрализирани приложения с възможност за мащабиране. Понастоящем мрежата има над 50 децентрализирани приложения, работещи на нейната верига, и близо $745 милиона обща стойност на стейкнатите активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Рекордни приходи от такси в мрежата на Arbitrum след старта на LayerZero (ZRO)

Пускането на LayerZero (ZRO) на 20 юни значително увеличи таксите в мрежата на Arbitrum (ARB), което доведе до рекорден дневен приход от $3.43 милиона, отбелязвайки 16,680% увеличение спрямо предходния ден.

21.06.2024 19:30 2 мин. четене

Solana е macOS на блокчейните според доклад на Pantera Capital

Според доклад на Pantera Capital над 60% от увеличения обем на децентрализираните борси (DEX) през май е бил на блокчейна Solana.

21.06.2024 6:00 2 мин. четене

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.