НАЧАЛО Блокчейн

Optimism пуска първата си голяма актуализация в средата на март

февруари 3, 2023 14:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Optimism пуска първата си голяма актуализация в средата на март

Optimism, мрежа от втори слой на Етериум, ще пусне Bedrock, първата си голяма актуализация, на 16 март, с цел да подобри производителността.

Обновлението ще даде възможност за подобряване на разходите за транзакции, скоростта и съвместимостта с Етериум виртуалната машина (EVM). В допълнение към тези подобрения на производителността, ъпгрейдът ще създаде и основа за бъдещи подобрения като например децентрализиране на секвенцията – частта, която съпоставя транзакциите заедно – и подобряване на сигурността в блокчейна. Секвенирането позволява на мрежата да извлича сигурност от Етериум.

Екипът на Optimism заяви, че по-голямата част от потребителите няма да бъдат засегнати от ъпгрейда. Въпреки това потребителите и проектите, които управляват пълни нодове, ще трябва да предприемат действия, за да се подготвят за актуализацията.

Екипът изчислява, че ъпгрейдът до Bedrock ще отнеме по-малко от четири часа и няма да изисква нулиране на мрежата, известно още като “регенериране”. Историческите данни за веригата ще продължат да бъдат достъпни и след обновяването, което гарантира, че потребителите няма да загубят важна информация. Тестовата мрежа Optimism Goerli вече успешно е надградена до Bedrock.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: 2,000% скок предвиждат от Ark Invest


Optimism е решение, предназначено да осигури по-бързи и по-евтини транзакции, като същевременно поддържа сигурността и съвместимостта на основната мрежа на Етериум, с помощтта на optimistic rollups. Това е технология, която позволява обединяването на много транзакции в една, която след това се записва в блокчейна на Етериум.

Optimism също така предоставя на разработчиците платформа за изграждане и внедряване на децентрализирани приложения с възможност за мащабиране. Понастоящем мрежата има над 50 децентрализирани приложения, работещи на нейната верига, и близо $745 милиона обща стойност на стейкнатите активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Актуализацията “Shanghai” е крачка по-близо

Актуализацията на Етериум “Shanghai” се доближава все повече до реалността, тъй като разработчиците обявиха, че хард форкът се подлага на строги тестове в публичната тестова мрежа Goerli.

март 16, 2023 16:35 1 мин. четене