НАЧАЛО Други

OpenSea: Ще се наложат ли хонорари върху старите колекции?

ноември 12, 2022 20:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OpenSea: Ще се наложат ли хонорари върху старите колекции?

OpenSea, най-големият NFT пазар, обяви на 9 ноември, че ще въведе "хонорари" (royalties) за създателите на всички съществуващи NFT.

В днещно време колекционерите все по-често продават своите колекции от незаменяеми токени на борси, които предлагат търговия без такси, за да увеличат печалбите си.

Това означава, че за разлика от конкурентните борси, където хонорарите не са задължителни, създателите на NFT колекциите, които вече се търгуват или тепърва ще се тъгуват в OpenSea, ще печелят от сделките.

Основателите на колекцията Bored Ape Yacht Collection (BAYC) изразиха недоволството си от частичното прилагане на закона като не пропунаха да отбележат, че е важно платформи като OpenSea да прилагат авторските възнаграждения, тъй като те подкрепят икономиката на създателите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пригответе се за още спадове – Артър Хейс


Освен че се сблъскаха с критики от страна на колекционерите, един от тях отмени дебюта на своята колекция в платформата.
В същото време на 9 ноември съоснователят на „thehundreds“ Боби Ким сподели, че откриването на втората им колекция в OpenSea също е паузирано.

OpenSea също така разкриха, че тяхната система за авторските възнаграждения ще бъде направена с отворен код и авторите ще имат възможност да го вградят в своите произведения преди да ги качат на платформата.

Новите колекции трябва да имат вграден кода, който блеклиства продажбата им на други борси, които не поддържат изплащане на хонорари ако искат да листват активите си в OpenSea с наложени такси за създателите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене