НАЧАЛО Други

OpenSea: Ще се наложат ли хонорари върху старите колекции?

ноември 12, 2022 20:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OpenSea: Ще се наложат ли хонорари върху старите колекции?

OpenSea, най-големият NFT пазар, обяви на 9 ноември, че ще въведе "хонорари" (royalties) за създателите на всички съществуващи NFT.

В днещно време колекционерите все по-често продават своите колекции от незаменяеми токени на борси, които предлагат търговия без такси, за да увеличат печалбите си.

Това означава, че за разлика от конкурентните борси, където хонорарите не са задължителни, създателите на NFT колекциите, които вече се търгуват или тепърва ще се тъгуват в OpenSea, ще печелят от сделките.

Основателите на колекцията Bored Ape Yacht Collection (BAYC) изразиха недоволството си от частичното прилагане на закона като не пропунаха да отбележат, че е важно платформи като OpenSea да прилагат авторските възнаграждения, тъй като те подкрепят икономиката на създателите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пригответе се за още спадове – Артър Хейс


Освен че се сблъскаха с критики от страна на колекционерите, един от тях отмени дебюта на своята колекция в платформата.
В същото време на 9 ноември съоснователят на “thehundreds” Боби Ким сподели, че откриването на втората им колекция в OpenSea също е паузирано.

OpenSea също така разкриха, че тяхната система за авторските възнаграждения ще бъде направена с отворен код и авторите ще имат възможност да го вградят в своите произведения преди да ги качат на платформата.

Новите колекции трябва да имат вграден кода, който блеклиства продажбата им на други борси, които не поддържат изплащане на хонорари ако искат да листват активите си в OpenSea с наложени такси за създателите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.