НАЧАЛО Други

OpenSea: Ще се наложат ли хонорари върху старите колекции?

12.11.2022 20:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OpenSea: Ще се наложат ли хонорари върху старите колекции?

OpenSea, най-големият NFT пазар, обяви на 9 ноември, че ще въведе "хонорари" (royalties) за създателите на всички съществуващи NFT.

В днещно време колекционерите все по-често продават своите колекции от незаменяеми токени на борси, които предлагат търговия без такси, за да увеличат печалбите си.

Това означава, че за разлика от конкурентните борси, където хонорарите не са задължителни, създателите на NFT колекциите, които вече се търгуват или тепърва ще се тъгуват в OpenSea, ще печелят от сделките.

Основателите на колекцията Bored Ape Yacht Collection (BAYC) изразиха недоволството си от частичното прилагане на закона като не пропунаха да отбележат, че е важно платформи като OpenSea да прилагат авторските възнаграждения, тъй като те подкрепят икономиката на създателите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пригответе се за още спадове – Артър Хейс


Освен че се сблъскаха с критики от страна на колекционерите, един от тях отмени дебюта на своята колекция в платформата.
В същото време на 9 ноември съоснователят на “thehundreds” Боби Ким сподели, че откриването на втората им колекция в OpenSea също е паузирано.

OpenSea също така разкриха, че тяхната система за авторските възнаграждения ще бъде направена с отворен код и авторите ще имат възможност да го вградят в своите произведения преди да ги качат на платформата.

Новите колекции трябва да имат вграден кода, който блеклиства продажбата им на други борси, които не поддържат изплащане на хонорари ако искат да листват активите си в OpenSea с наложени такси за създателите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.