НАЧАЛО Биткойн

Одобрението на Биткойн ETF е все по-близо след поредната загуба на SEC в съда

октомври 14, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Одобрението на Биткойн ETF е все по-близо след поредната загуба на SEC в съда

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) не се очаква да оспори значителен съдебен успех срещу Grayscale Investments, както твърди добре осведомен източник.

Това развитие доближава до реалността потенциала на първия борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

Преди полунощ в петък агенцията имаше краен срок да поиска ново изслушване в съдебния си спор с Grayscale Investments. В този случай група съдии заключи, че отхвърлянето от SEC на предложението на Grayscale за трансформиране на Grayscale Bitcoin Trust (с тикер GBTC) в ETF е било произволно и капризно.

Аргументите на SEC твърдят, че платформите за търговия с Биткойн не разполагат с адекватни механизми за наблюдение, които да идентифицират измамни дейности и манипулации. Съдиите в Апелативния съд на САЩ за окръг Колумбия обаче застанаха на страната на Grayscale, като заявиха, че този аргумент е в противоречие с одобрението на SEC за борсово търгувани продукти, притежаващи Биткойн фючърси.

Въпреки че тримата съдии бяха единодушни, SEC все още имаше възможност да поиска изслушване от тип “en banc” с участието на всички съдии от апелативния съд. Според източника SEC е предпочела да не се възползва от тази възможност.

Понастоящем тръстът Grayscale функционира като фонд от затворен тип, чиято цена значително се разминава със стойността на притежаваните от него Биткойн токени. При затварянето на борсата в петък цената на тръста беше $20.24, което е с около 16% под стойността на активите му. Ако тръстът бъде преобразуван, тази отстъпка вероятно ще намалее.

Все още е в правомощията на SEC да отхвърли заявлението на Grayscale на различни основания, които не са разгледани в съдебното решение. Освен това Grayscale и други компании за управление на фондове трябва да получат и други разрешения, за да пуснат продукта на пазара.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.