НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Хеширащата мощност ще спадне с около 20% – JPMorgan

октомври 13, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Хеширащата мощност ще спадне с около 20% – JPMorgan

В неотдавнашен доклад JPMorgan прогнозира, че хеширащата мощност на Биткойн (BTC) ще спадне с 20 % след халвинг събитието през април 2024 г.

Банката изчисли, че от мрежата на BTC ще бъдат премахнати до 80 EH/s. Причината за прогнозата е извеждането от експлоатация на стари и по-малко ефективни машини. Според доклада, индустрията за добив на Биткойн (BTC) се намира в “момент на кръстопът“.

От JPMorgan също така заявиха, че четиригодишната възможност за блоково възнаграждение на Биткойн (BTC) е около $20 милиарда. Въпреки че прогнозата се основава на текущата цена на BTC, тя е спаднала с около 72% през последните две години:

За контекст, тази цифра достигна своя връх от около $73 милиарда през април 21 г. и се колебаеше между $14 и $25 милиарда през последната година.

Освен това в доклада си JPMorgan изброява няколко компании за добив на BTC. Въпреки това банката посочи CleanSpark като свое предпочитание:

Смятаме, че CLSK, нашият най-добър избор, предлага най-добрия баланс между мащаб, потенциал за растеж, разходи за енергия и относителна стойност.

Според доклада на банката одобрението на спот BTC ETF (борсово търгуван фонд) може да бъде катализатор за ново рали.

Ралито обаче ще се осъществи на фона на спадащите хешираща мощност и блокови възнаграждения. Въпреки това банката не даде мнение дали Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще одобри заявленията за спот BTC ETF или не.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.