НАЧАЛО Биткойн

Одобрен Биткойн ETF може да предизвика шок в търсенето – какво да очакваме?

септември 4, 2023 15:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Одобрен Биткойн ETF може да предизвика шок в търсенето – какво да очакваме?

Антъни Помплиано, дългогодишен привърженик на Биткойн, предполага, че в близко бъдеще BTC може да се сблъска с два потенциални катализатора, които да предизвикат бичи пазар, напомнящ този от 2020 г.

В неотдавнашно интервю за CNBC Помплиано изказва предположението, че предстои регулаторно одобрение на спот-базиран борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн. Той подчерта, че одобрението на такъв ETF може да окаже значително въздействие върху пазара на криптовалути.

Той обясни:

Понастоящем имаме ETF, базирани на фючърси и вярвам, че спот ETF за Биткойн в крайна сметка ще получи одобрение. Основният въпрос е кога. Един от аспектите, на който не е обърнато достатъчно внимание, е, че въвеждането на този ETF ще предизвика шок в търсенето. 

Когато това се случи, в крипто индустрията ще се влее значително количество капитал. Освен това, ако това съвпадне с халвинг събитието на Биткойн, бихме могли да станем свидетели на ценови скок, подобен на този през 2020 г.

Халвингът на Биткойн, който се случва приблизително на всеки четири години, намалява наполовина възнагражденията, получавани от миньорите на BTC. Следващият халвинг се очаква през април 2024 г.

Помплиано смята, че след като вече има Биткойн ETF, институционалните инвеститори, особено държавните инвестиционни фондове и големите институции, ще се насочат към Биткойн.

Той заяви:

Докато инвеститорите на дребно разполагат с различни средства за придобиване на експозиция към Биткойн през последните няколко години, малко вероятно е институции от значителен мащаб да закупят спот Биткойн директно от платформи като Coinbase. Вместо това е по-вероятно те да навлязат на пазара чрез ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.