Home

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

14.06.2024 23:31 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

Обвиненията сега са насочени към местния представител на компанията.

Въпреки че са отпаднали данъчните обвинения, двамата все още са част от делото за пране на пари, представено от нигерийската Комисия за икономически и финансови престъпления (EFCC).

Задържането на Гамбарян, който е ръководител на отдела за финансови престъпления и регулаторно съответствие на Binance, продължава, но случаят предизвиква опасения за здравето му. В същото време Анджарвала, който е регионален директор за Африка е напуснал Нигерия.

Binance и висшето ръководство категорично отхвърлиха обвинението в укриване на данъци. От компанията подчертаха, че Гамбарян “не е бил лице, вземащо решения” в компанията. Говорителят на борсата се надява, че той скоро ще бъде освободен от отговорност от съда.

Гамбарян е в затвора от февруари и се твърди, че здравословното му състояние се е влошило след като на 23 май той припаднал в съдебната зала. Съдията издал заповед за преместване му в болница, но той все още е в ареста.

При новините за здравословните му проблеми група бивши федерални прокурори и агенти на САЩ призоваха Държавния департамент да вземе мерки, изтъквайки, че настоящите усилия са неадекватни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Съоснователят на Debt Box беше отвлечен в Дубай, откраднати са $400 милиона

В неотдавнашно шокиращо развитие на събитията беше съобщено, че Джейсън Андерсън, съосновател на компанията за криптовалути Debt Box, е бил отвлечен и са били откраднати над $400 милиона.

24.07.2024 16:30 2мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.