Home

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

13.06.2024 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

Целта на това споразумение е да разрешат съдебния спор със SEC и да изчистят възражението срещу тях. Делото произтича от изтеглянето на инвеститорски средства за $40 милиарда, разтърсвайки целия крипто пазар.

В подаденото заявление за споразумение се посочи, че До Куон е задължен да сключи сделка за не по-малко от $204.32 милиона със SEC относно несъстоятелността на Terraform. Също така трябват да бъдат внесени $4.7 милиона в ескроу сметка и за тях да се изчака окончателното решение в рамките на 30 дни.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси обвини Terraform Labs и До Куон, че незаконно са придобили пари от хиляди инвеститори. Проектът бе осъден в организиране на измама, довела до загуба от поне $40 милиарда и заблуда на инвеститорите относно стабилността на TerraUSD.

Мащабното споразумение, както и успешните усилия на SEC да води съдебни дела срещу Terraform Labs и До Куон, са индикация, че крипто индустрията трябва да преодолее регулаторните предизвикателства и правните рискове.

Това дело ще бъде образец за предупрежденикъм други крипто фирми относно необходимостта от спазване на законите за ценните книжа и потенциалните последици от измамни дейности. Приключването на делото има за цел да осигури част от парите, които липсват на инвеститорите, и да докаже ангажимента на SEC да направи пазара честен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съоснователят на Debt Box беше отвлечен в Дубай, откраднати са $400 милиона

В неотдавнашно шокиращо развитие на събитията беше съобщено, че Джейсън Андерсън, съосновател на компанията за криптовалути Debt Box, е бил отвлечен и са били откраднати над $400 милиона.

24.07.2024 16:30 2мин. четене

Етериум тръст фонд измами инвеститори с $2 милиона

Светът на криптовалутите е изправен пред нова криза с рязко увеличаване на престъпните дейности. Неотдавна индийската крипто борса WazirX бе хакната, което доведе до загуба на $230 милиона.

24.07.2024 8:30 1мин. четене

Хакери експлоатират фалшиви връзки към Zoom, за да крадат криптовалути

Крипто измамниците стартираха нова фишинг атака, при която използват фалшиви връзки към Zoom, за да инсталират зловреден софтуер на компютрите на жертвите.

23.07.2024 15:01 1мин. четене

Брокер на FTX е осъден да върне милиони след злоупотреба със средства

Брокер на FTX с опит в делата на Mt Gox, Celsius и Voyager Digital е задължен да върне $1.9 милиона, след като е използвал присвоените средства за лична изгода и крипто инвестиции.

23.07.2024 8:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.