НАЧАЛО Други

Обиск в офисите на Bithumb заради манипулиране на цената на токен

януари 29, 2023 10:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обиск в офисите на Bithumb заради манипулиране на цената на токен

Офисите на Bithumb бяха обискирани в четвъртък като част от разследване свързано с манипулиране на цената на токен, регистриран на южнокорейската криптоборса.

Според информацията прокурорите разследват транзакции, свързани с конкретно физическо или юридическо лице, което движи цената на актива, за да реализира печалба. Освен това правоприлагащите органи планират да проучат подробностите за транзакциите на други борси, където токена, който не беше идентифициран, е регистриран.

Служител на Южната районна прокуратура на Сеул заяви:

Това е претърсване и изземване, за да се осигурят подробности за транзакциите на конкретен токен, и няма нищо общо с Bithumb.

Претърсването е извършено в момент, в който криптоборсата е разследвана и от данъчните власти на Южна Корея за укриване на данъци чрез вътрешни и международни транзакции на платформата и нейните филиали.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Проучване подчертава „много добър признак“ при BTC


Също така в рамките на отделно разследване местни медии съобщиха, че председателят на Bithumb, Канг Джонг Хюн и още двама изпълнителни директори са обвинени в присвояване, злоупотреба с доверие и измама с незаконни транзакции. 

Твърди се още, че Канг е откраднал пари принадлежащи на компанията и е заговорничил за манипулиране на цените на акциите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

САЩ постигат споразумение за лимита на дълга

Президентът Байдън и Кевин Маккарти, председателят на Народното събрание, постигнаха предварително споразумение относно лимита на дълга и правителствените разходи.

май 29, 2023 15:12 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.