НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Проучване подчертава “много добър признак” при BTC

януари 28, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Проучване подчертава “много добър признак” при BTC

Ръководителят на отдела за проучвания и стратегии на Matrixport посочи обещаващи признаци на крипто пазара, като направи интересни заключения.

Институционалните инвеститори “не се отказват от криптовалутите”

Според главния стратег на Matrixport последните данни сочат, че до 85% от покупките на Биткойн са дело на американски институционални играчи.

Според Маркъс Тилен, ръководител на отдел “Изследвания и стратегии” във фирмата за финансови услуги, данните показват, че институциите не се “отказват от крипто” и са показател, че сега може би навлизаме в нов бичи пазар.

Данните бяха споделени на 27 януари в доклад на Matrixport. От компанията предполагат, че може да се разграничи дали даден дигитален актив е по-предпочитан от инвеститорите на дребно или от институционалните инвеститори във всеки един момент. Те смятат, че това може да стане като се разгледа дали този актив се представя добре в американските или в азиатските часове на търговия.

В доклада се посочва, че ако даден актив, който се търгува 24 часа, се “представя добре” в часовете за търговия в САЩ, това показва, че го купуват американските институции, докато актив, който бележи ръст в часовете за търговия в Азия, показва, че го купуват азиатските инвеститори на дребно.

В доклада се посочва, че тази година Биткойн е скочил с около 40%, като 35% от този скок е отчетен в часовете за търговия в САЩ. Това според тях означава, че има “85% принос”, свързан с инвеститори от САЩ, което показва, че има търсене за актива сред американските институции в момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна


Какво се казва за алткойните?

Тилен също посочи, че предишни данни намекват, че институциите обикновено първо започват да купуват Биткойн, преди да инвестират в други криптовалути.

Той отбеляза:

Ако историята е някакъв ориентир, тогава би трябвало да видим по-добри резултати на [проектите от първи слой] и алткойните спрямо Биткойн.

Въпреки че в доклада се подчертава, че новините относно други проекти са оказали положително въздействие върху цените на токените, като например Lido и Aptos, крипто ралито започна едва след като на 12 януари бяха публикувани данните за инфлацията в САЩ.

Етериум също се радва на институционални притоци, тъй като се наблюдава силно представяне по време на американските часове за търговия.

Като предпоследна подточка на доклада се подчерта:

Но институциите не само купуват Биткойн на спот пазари, а по-скоро наблюдаваме и постоянно високи премии за безсрочни фючърси. Това е знак, че търговците са готови да надплатят, за да получат експозиция. Тълкуваме това като индикация, че по-бързите институционални трейдъри и хедж фондове активно купуват неотдавнашния спад на криптопазарите.

Докладът заключава, че това повишено ниво на институционално приемане е “много добър признак за Биткойн”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Може ли Биткойн да се възроди през 2023 г.?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, се търгува в сравнително тесен диапазон около $26,250. През последните няколко седмици актива преживя тенденция на спад поради проблеми като спрени тегления и високи такси за транзакции.

май 29, 2023 10:45 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.