Home

ОАЕ започва да се превръща в глобалния център за изкуствен интелект

18.06.2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОАЕ започва да се превръща в глобалния център за изкуствен интелект

Обединените арабски емирства (ОАЕ) напредват към своята визия да се превърнат в световна столица на изкуствения интелект (AI).

Наскоро Microsoft обяви инвестиция от $1.5 милиарда в G42, водеща компания в сектора на изкуствения интелект в ОАЕ, което отразява значителното финансиране, насочено към AI.

Желанието за постигане на лидерска позиция в сектора от страна на ОАЕ започна с ранни правителствени дейности. През 2017 г. емирствата назначиха първия в света министър, отговарящ за AI с цел превръщането на страната в глобален център до 2031 г.

Освен това Шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, престолонаследникът на Дубай, наскоро назначи 22 главни служители, експерти по AI, в правителството на Дубай, за да подпомогне тази цел.

През септември 2021 г. ОАЕ стартира модела AI Falcon, признат за най-добрия в света голям езиков модел с отворен код, който надминава тези на Meta и Google.

В ОАЕ се наблюдава рязък ръст на преките чуждестранни инвестиции в секторите на AI софтуерите. От началото на 2022 г. регионът е привлякъл 580 проекта, което отразява доверието на инвеститорите в потенциала му като водещ център за AI технология. fDi Markets прогнозира значителен ръст в технологичния сектор на Близкия изток, воден от ОАЕ, а според инвестиционната банка UBS дигиталната икономика в региона ще нараства с 20% годишно и ще достигне $780 милиарда до 2030 г.

За да затвърди глобалната си позиция, ОАЕ продължава да инвестира значителни средства в AI сектора, което е от решаващо значение за постигането на икономическите и технологичните амбиции на държавата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.