НАЧАЛО Други

ОАЕ искат да внедрят крипто в търговските си политики

януари 22, 2023 15:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОАЕ искат да внедрят крипто в търговските си политики

Обединените арабски емирства (ОАЕ) се стремят да приемат криптовалутите и те да имат основна роля в търговските им политики.

Държавният министър на външната търговия на ОАЕ, Тани Ал-Зейуди направи някои положителни изявления относно потенциалната роля на крипто активите в икономиката на страната, споделяйки, че те ще заемат важна роля в търговията на ОАЕ занапред.

От години насам правителството на държавата работи за превръщането на страната в глобален крипто център главно чрез прилагане на благоприятни за сектора политики с цел привличане на големите компании от пространството.

Той сподели още:

Най-важното е да осигурим глобално управление, когато става въпрос за криптовалути и крипто компании.

Добавяйки:

Започнахме да привличаме някои от компаниите в страната с цел заедно да изградим правилното управление и правната система, които са необходими.

Освен това министърът на страната по въпросите свързани с изкуствения интелект, дигиталната икономика и прилагането на дистанционната работа, Омар Султан Ал Олама заяви, че страната остава отдадена на целта си да се превърне в световен център за криптовалути, независимо от неотдавнашния пазарен срив.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Започна ли следващия бичи пазар?


Докато участваше като говорител в панелна дискусия, озаглавена „Намиране на правилния баланс за крипто„, Султан Ал Олама заяви още, че крипто компаниите, които вече наричат ОАЕ свой дом са положително нещо.

На няколко пъти през последните години ОАЕ заяви желанието си да се превърне в глобален централен център за операции с криптовалути. За тази цел правителството на страната непрекъснато въвежда политики, насочени към насърчаване на дейността на базираните на блокчейн бизнеси в страната.

Досега тези усилия постигнаха огромен успех, като в момента в ОАЕ работят над 400 активни крипто компании. Освен това, благодарение на благоприятната регулаторна рамка крипто борси като Binance, OKX, BitOasis придобиха лицензи за работа в страната. Също така търговския център на страната – Дубай беше домакин на редица крипто фестивали като World Blockchain Summit.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене