НАЧАЛО Други

Няма да повярвате какво NFT продаде този потребител за $280,000

февруари 17, 2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Няма да повярвате какво NFT продаде този потребител за $280,000

Наскоро криптообщността стана свидетел на нещо наистина интересно - стартирането на нов вид дигитален актив, известен като Биткойн Ordinals.

Биткойн Ordinals бяха пуснати на пазара през януари от софтуерния инженер Кейси Родармор. Те представляват протокол, който позволява на потребителите да съхраняват данни в мрежата на Биткойн.

Те позволяват да се съхраняват данни в блокчейн мрежата на Биткойн, подобно на NFT, но за Биткойн. Въпреки че тези “NFT” са толкова нови, че не могат да бъдат закупени чрез пазари като OpenSea, потребителите все пак могат да ги съхраняват и търгуват чрез специални портфейли.

Въпреки това в мрежата на Биткойн са качени необичайни файлове, вариращи от криптирани документи до дигитално изкуство.

Един такъв файл, Inscription 2042, беше добавен в блокчейна на Биткойн на 2 февруари. Inscription 2042 е 1-секунден аудиофайл, който съдържа звук от изпускане на газове.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн се изстреля до $24,900 – ето защо


Аудиофайлът предполагаемо е бил продаден за 12.3 BTC, приблизително $280,000, въпреки че липсата на централизиран или децентрализиран пазар за Биткойн Ordinals затруднява потвърждаването на това.

Тези дигитални активи често се продават чрез извънборсови сделки в рамките на произволни Discord канали на операторите на Биткойн нодове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Срив на акциите на Deutsche Bank предизвика сътресения на пазара в Европа

Цената на акциите на Deutsche Bank рязко се понижи, повличайки след себе си и други известни европейски банки и породи опасения за потенциална криза в банковия сектор.

март 25, 2023 7:00 2 мин. четене