НАЧАЛО Други

Няма да повярвате какво NFT продаде този потребител за $280,000

17.02.2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Няма да повярвате какво NFT продаде този потребител за $280,000

Наскоро криптообщността стана свидетел на нещо наистина интересно - стартирането на нов вид дигитален актив, известен като Биткойн Ordinals.

Биткойн Ordinals бяха пуснати на пазара през януари от софтуерния инженер Кейси Родармор. Те представляват протокол, който позволява на потребителите да съхраняват данни в мрежата на Биткойн.

Те позволяват да се съхраняват данни в блокчейн мрежата на Биткойн, подобно на NFT, но за Биткойн. Въпреки че тези “NFT” са толкова нови, че не могат да бъдат закупени чрез пазари като OpenSea, потребителите все пак могат да ги съхраняват и търгуват чрез специални портфейли.

Въпреки това в мрежата на Биткойн са качени необичайни файлове, вариращи от криптирани документи до дигитално изкуство.

Един такъв файл, Inscription 2042, беше добавен в блокчейна на Биткойн на 2 февруари. Inscription 2042 е 1-секунден аудиофайл, който съдържа звук от изпускане на газове.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн се изстреля до $24,900 – ето защо


Аудиофайлът предполагаемо е бил продаден за 12.3 BTC, приблизително $280,000, въпреки че липсата на централизиран или децентрализиран пазар за Биткойн Ordinals затруднява потвърждаването на това.

Тези дигитални активи често се продават чрез извънборсови сделки в рамките на произволни Discord канали на операторите на Биткойн нодове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.