НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се изстреля до $24,900 – ето защо

февруари 16, 2023 9:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се изстреля до $24,900 – ето защо

Биткойн и Етериум отбелязаха печалби след кратък спад, като най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се повиши благодарение на шорт скуиз.

Това внезапно покачване може да се отдаде на инвеститорите, чиито позиции бяха ликвидирани.

Ликвидациите при Биткойн бяха на стойност около $65 милиона, като шорт позициите бяха на стойност около $60 милиона. Криптовалутата скочи от вчерашното си дъно от $22,047 до връх от $24,905, отчитайки ръст от 12.96%.

bitcoin usdt chart

Неотдавнашният скок беше подкладен и от индекса на потребителските цени, който накара инвеститорите да се чувстват по-малко обезпокоени за бъдещето на американската икономика и следващите ходове на паричната политика на Фед.

Етериум също се радва на известен ръст, като стигна $1,700, преди да се установи малко под този праг, където се движи и към момента на писане на статията.

Другите основни криптовалути също претърпяха подем, като Optimism (OP) и Render Token (RNDR) скочиха с около 18% в рамките на последните 24 часа.

За разлика от капиталовите пазари, които като цяло не бяха толкова вълнуващо, акциите, свързани с криптовалути, се повишиха. Борсата Coinbase (COIN) и Биткойн миньорът Marathon Digital Holdings (MARA) се увеличиха съответно със 17% и 18%.

Компанията за бизнес софтуер MicroStrategy (MSTR), най-големият корпоративен притежател на BTC, наскоро поскъпна с повече от 9%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Инвестиционна компания иска да придобие фалиралия Celsius


Фед заяви, че иска да върне инфлацията в диапазона от 2%. От март 2022 г. насам банката повиши лихвените проценти няколко пъти, за да се бори с инфлацията.

Анализаторите на CME Group прогнозират над 90% вероятност Фед да повиши лихвите с 25 базисни пункта на заседанието си следващия месец. В момента лихвените проценти в САЩ са на ниво от 4.5 % до 4.75 %, което е най-високото ниво от 15 години насам, а представителите на Фед неведнъж са посочвали, че могат да повишат лихвите до 5%, за да върнат инфлацията в целевия диапазон на централната банка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: По-голямата част от притежателите BTC са на печалба

Биткойн демонстрира своята сила по време на продължаващата финансова криза, която засегна банковия сектор. Въпреки неотдавнашното забавянето, повечето притежатели на Биткойн сега реализират печалба.

март 22, 2023 21:00 2 мин. четене

Какво може да се случи с Биткойн след решението на Фед относно лихвените проценти?

Биткойн трейдърите и инвеститорите очакват с нетърпение съобщението на Федералния резерв (Фед) относно лихвените проценти, което се очаква да окаже значително влияние върху крипто пазара.

март 22, 2023 16:00 3 мин. четене

Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and Greed Index), инструмент за измерване на пазарните настроения към криптовалутите, се повиши до нов връх, който не е достиган от ноември 2021 г. – когато Биткойн достигна $69,000.

март 22, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене