НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се изстреля до $24,900 – ето защо

16.02.2023 9:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се изстреля до $24,900 – ето защо

Биткойн и Етериум отбелязаха печалби след кратък спад, като най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се повиши благодарение на шорт скуиз.

Това внезапно покачване може да се отдаде на инвеститорите, чиито позиции бяха ликвидирани.

Ликвидациите при Биткойн бяха на стойност около $65 милиона, като шорт позициите бяха на стойност около $60 милиона. Криптовалутата скочи от вчерашното си дъно от $22,047 до връх от $24,905, отчитайки ръст от 12.96%.

bitcoin usdt chart

Неотдавнашният скок беше подкладен и от индекса на потребителските цени, който накара инвеститорите да се чувстват по-малко обезпокоени за бъдещето на американската икономика и следващите ходове на паричната политика на Фед.

Етериум също се радва на известен ръст, като стигна $1,700, преди да се установи малко под този праг, където се движи и към момента на писане на статията.

Другите основни криптовалути също претърпяха подем, като Optimism (OP) и Render Token (RNDR) скочиха с около 18% в рамките на последните 24 часа.

За разлика от капиталовите пазари, които като цяло не бяха толкова вълнуващо, акциите, свързани с криптовалути, се повишиха. Борсата Coinbase (COIN) и Биткойн миньорът Marathon Digital Holdings (MARA) се увеличиха съответно със 17% и 18%.

Компанията за бизнес софтуер MicroStrategy (MSTR), най-големият корпоративен притежател на BTC, наскоро поскъпна с повече от 9%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Инвестиционна компания иска да придобие фалиралия Celsius


Фед заяви, че иска да върне инфлацията в диапазона от 2%. От март 2022 г. насам банката повиши лихвените проценти няколко пъти, за да се бори с инфлацията.

Анализаторите на CME Group прогнозират над 90% вероятност Фед да повиши лихвите с 25 базисни пункта на заседанието си следващия месец. В момента лихвените проценти в САЩ са на ниво от 4.5 % до 4.75 %, което е най-високото ниво от 15 години насам, а представителите на Фед неведнъж са посочвали, че могат да повишат лихвите до 5%, за да върнат инфлацията в целевия диапазон на централната банка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Президентът на Аржентина се застъпи за Биткойн и свободното използване на крипто в страната

Аржентинският президент Хавиер Милей наскоро повтори подкрепата си за включването на Биткойн (BTC) и други валути в националната икономика, подчертавайки желанието си да насърчи конкуренцията между валутните единици.

20.06.2024 18:30 1 мин. четене

Крипто кит купи Биткойн на стойност почти $400 милиона при последния спад

По активността на големите притежатели на Биткойн (или т.нар. китове) можем да направим заключение, че бъдещето на криптовалутата изглежда светло.

20.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн ETF на VanEck вече се търгува на най-голямата фондова борса в Австралия

Биткойн ETF на VanEck, вече официално се търгува на основната фондова борса в Австралия ASX и дебютира с активи за приблизително $660,000.

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: MicroStrategy купи Биткойн за над $780 милиона

MicroStrategy за пореден път обяви огромно покупка на Биткойн, след успешното набиране на капитал от конвертируем дълг.

20.06.2024 15:29 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.