Home

Nvidia вече е най-ценната публична компания в света

19.06.2024 6:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia вече е най-ценната публична компания в света

През тази година NVIDIA се представи блестящо, оставяйки останалата част от пазара зад себе си. Под ръководството на Дженсън Хуанг тя се превърна в най-ценната публична компания в света.

Бумът на изкуствения интелект стимулира Nvidia с голямото търсене на нейните чипове, тъй като технологичните компании се опитват да разработят различни AI модели. Само през тази година акциите на компанията достигнаха рекордни стойности във вторник, като се повишиха с над 170%.

Nvidia надмина Microsoft по пазарна капитализация и се превърна в най-голямата публично търгувана фирма със стойност от $3.33 трилиона. Миналата седмица производителят на чипове надмина Apple по пазарна капитализация, когато акциите ѝ се повишиха над $3 трилиона след силни резултати от приходите и разделяне на акциите ѝ 10 към 1.

През последното тримесечие приходите на NVIDIA скочиха рязко поради растежа на центровете за данни, на които се падат 86% от продажбите. Компанията контролира близо 80% от сектора на AI чиповете за центровете за данни.

Анализаторите на Nvidia все още са оптимистично настроени. Wells Fargo повишиха целевата си цена от $125 на $155, а Rosenblatt Institute повишиха до $200.

Въпреки че Microsoft и Apple също се възползват от възхода на изкуствения интелект, няма сравнение между ръста на техните акции с този на акциите на Nvidia. От 1 януари тази година акциите на Microsoft са поскъпнали с около 19%, докато акциите на Apple са нараснали с около 11%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.