НАЧАЛО Други

Nvidia разкри приходи в размер на $26 милиарда за Q1, надминавайки прогнозите

23.05.2024 4:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia разкри приходи в размер на $26 милиарда за Q1, надминавайки прогнозите

Nvidia, лидер в производството на AI чипове, отчете впечатляващи финансови резултати за първото тримесечие на 2024 г., надхвърлящи пазарните прогнози.

На 22 май компанията разкри приходи от $26 милиарда за първото тримесечие, което е 18% увеличение спрямо предходното тримесечие и 262% увеличение спрямо предходната година.

Печалбата на акция на база GAAP се повиши до $5.98, което показва увеличение от 21% спрямо последното тримесечие и драматичен ръст от 629% през последната година. Освен това, Nvidia обяви разделяне на акциите 10-1, с цел да ги направи по-достъпни. Акционерите, регистрирани на 6 юни, ще получат девет допълнителни акции за всяка притежавана от тях акция, като разпределението е насрочено за следващия ден.

Главният изпълнителен директор Дженсън Хуанг подчерта трансформиращото въздействие на AI в различните индустрии, повишавайки ефективността и създавайки нови потоци от приходи. Приходите на центъра за данни на Nvidia достигнаха $22.6 милиарда, което е с 23% повече от предходното тримесечие, а компанията представи платформата Nvidia Blackwell, насочена към напредъка на AI суперкомпютрите.

Гледайки напред, Nvidia прогнозира приходите за второто тримесечие на 2024 г. да достигнат $28 милиарда. Въпреки лекото понижаване на цената на акциите до $949.50, перспективите на компанията остават силни на фона на продължаващия растеж и иновациите в AI технологиите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.