Home

Nvidia е по-голяма от БВП на почти всички икономики по света

23.06.2024 6:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia е по-голяма от БВП на почти всички икономики по света

Nvidia наскоро достигна важен етап, като за кратко време стана най-ценната компания в света, изпреварвайки Microsoft и Apple.

На 18 юни 2024 г. пазарната капитализация на Nvidia достигна $3.3 трилиона. Въпреки това акциите на Nvidia спаднаха с 6.7% за два дни, намалявайки пазарната ѝ капитализация до $3.1 трилиона, като сега изостава от Apple и Microsoft.

Стойността на Nvidia в момента надхвърля БВП на почти всички световни икономики, с изключение на пет, и надхвърля целия фондов пазар на Франция, Германия и Обединеното кралство. Това подчертава огромното глобално влияние на Nvidia.

Движещи сили, които стоят зад растежа на Nvidia

Nvidia добави $1 трилион към пазарната си капитализация само за 23 търговски дни, което е най-бързият темп, регистриран някога.

Този скок се дължи на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, като графичните процесори на Nvidia са от решаващо значение за приложенията на AI.

Nvidia планира да пусне най-усъвършенстваната си платформа за изкуствен интелект до 2026 г. и си сътрудничи с Foxconn в изграждането на център за изчисления в Тайван. Tesla, която в момента използва чипове на Nvidia, планира да разработи собствени чипове по поръчка.

Разделяне на акции и финансови резултати

Неотдавнашното разделяне на акциите на Nvidia 10 към 1 може да я направи подходяща за включване в Dow 30. Компанията отчете изключителни резултати за първото фискално тримесечие на 2024 г., като продажбите са се увеличили с 262% до $26 милиарда, а печалбата на акция – с 461% до $6.12.

Партньорството на Nvidia с Microsoft за интегриране на софтуер за изкуствен интелект допълнително затвърждава лидерската ѝ позиция в областта на изкуствения интелект.

Макар че пазарната капитализация на Nvidia е нестабилна, нейното лидерство в областта на изкуствения интелект и бързият растеж предполагат обещаващо бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.