НАЧАЛО Биткойн

Няма да има данъци на капиталови печалби от Биткойн в Ел Салвадор

юни 7, 2021 17:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Няма да има данъци на капиталови печалби от Биткойн в Ел Салвадор

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле заяви в туит снощи, че инвеститорите няма да плащат данъци върху капиталови печалби от Биткойн.

Това обявление идва само ден след като обяви, че активът скоро може да бъде “законно платежно средство” в страната.

 

Без данък върху капиталовите печалби за Биткойн, тъй като той ще бъде законна валута”, каза Букеле, отговаряйки на туит от основателя на Tron Джъстин Сън за крипто инвеститори, които масово се преместват в страната.

 
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво ще стане в най-лошия случай за Биткойн според известен анализатор

Ел Салвадор е малка държава в Южна Америка, известна предимно със своето кафе, туризъм и производствена индустрия. 

 

През изминалия уикенд обаче президентът Букеле публично обяви намерението си да внесе в Конгреса законопроект, създаващ благоприятни условия за Биткойн. По-точно, законът има за цел да направи най-голямата криптовалута в света законно платежно средство в страната.

 

Според туит на Букеле, тези, които се интересуват от преместване в страната, могат да очакват още куп други предимства.

Страхотно време, сърф плажове от световна класа, имоти на първа линия за продажба. Една от малкото страни в света без данък върху имуществото. Няма данък върху капиталовата печалба за Биткойн, тъй като той ще бъде законна валута. Непосредствено постоянно пребиваване за крипто предприемачи”, разкри президентът в своя туит.

 

Законно платежно средство е всяка монета или банкнота, която може да бъде приета, ако се предлага за плащане на дълг в дадена държава. Това се различава от недвижимите имоти или личните активи (те не могат законно да бъдат заменени за стоки и услуги).

 

Досега Биткойн съществува в сива зона, или като “имущество” в очите на повечето юрисдикции. Нито една държава не е приела валутата като законно платежно средство, но Салвадор скоро може да промени това.

 

Приемането на местна цифрова валута като законно платежно средство осигурява на Салвадор най-сигурната, ефективна и интегрирана в световен мащаб мрежа за отворени плащания…“, заяви основателят на Strike Джак Малерс на събитието Bitcoin Miami 2021 миналата седмица.

 

Малерс представи видеоклипа на Букеле и заяви, че платежната компания Strike ще работи с властите в Ел Салвадор, за да превърне широко разпространеното приемане на Биткойн в реалност.

 

Междувременно президентът на Ел Салвадор се надява да въведе Биткойн в голяма степен в страната, започвайки с постепенно премахване на посредниците. Вчера той каза:

 

Голяма част от тези 6 милиарда долара (приблизително 43,680 крори) се губи за посредниците. Чрез използването на биткойн сумата, получена от повече от милион семейства с ниски доходи, ще се увеличи до еквивалента на милиарди долари всяка година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене