НАЧАЛО Други

Новограц: Мечият пазар свърши

декември 13, 2018 13:49 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новограц: Мечият пазар свърши

На 20-ти септември бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs и мениджър на фонда в Fortress Investment Group Майкъл Новогрaц заяви, че пазарът na Биткойн е постигнал дъното си и е готов за възход.

Това не е първият път, когато Майкъл е изразявал оптимизъм си към пазара.

На All Markets срещата той каза, че продавачите на крипто пазараса изморени вследствие на протеклата миналата година „класическа спекулативна глобална мания“.

По текущи данни пазарната капитализация на криптовалутите надвишава 215 млрд. долара, според статистиката на различни доставчици на пазарни данни. Търгувайки се на над 6,700 долара, BTC е най-ценната монета в пространството. Корелацията между BTC и другите криптовалути увеличава търсенето за Биткойн, тъй като инвеститорите се предпазват от по-сериозни колебания в цените.

През второто тримесечие на 2018 г. Galaxy Digital Capital Management в сътрудничество с Bloomberg стартира индекса Bloomberg Galaxy Crypto (BGCI). Майк Новограц е основателят на Galaxy Digital Capital Management.

Както повечето традиционни индекси, BCGI следи представянето на топ 10те най-ликвидни монети от различни крипто ниши. Различните ниши включват тези, които действат като валути – Биткойн и Биткойн Кеш, интелигентни договори като Етериум и EOS и защитаващи поверителността като ZCash и Monero.

BGCI е добре калибриран. Индексът се претегля според съответната пазарна капитализация на монетите, съставляващи фонда. Това означава, че BTC, която е най-домининантната монета в пространството, трябва да има мнозинство. Но това не е така. Етериум и BTC съставляват 60% от фонда. Независимо от това, крипто индексът остава полезен инструмент за проследяване на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене