НАЧАЛО Други

Ново развитие в делото между Coinbase и SEC

12.05.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ново развитие в делото между Coinbase и SEC

На фона на продължаващия правен сблъсък между титана за обмен на криптовалути Coinbase и Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), напрежението ескалира.

Регулаторната агенция наскоро потвърди решението си да отхвърли последната петицията на Coinbase за преразглеждане на делото.

Ядрото на спора се върти около молбата на Coinbase към SEC да преработи настоящите разпоредби за ценни книжа и да създаде персонализирана рамка криптоактиви. Coinbase твърди, че съществуващата регулаторна среда е неадекватна за криптоактивите, цитирайки предизвикателствата за съответствие и необходимостта от по-всеобхватен регулаторен подход.

SEC обаче остава решителна в поддържането на текущата регулаторна рамка, за която вярва, че ефективно защитава инвеститорите, гарантира целостта на пазара и насърчава формирането на капитал. Комисията подчертава, че съществуващите закони за ценни книжа последователно се прилагат за ценни книжа на криптоактиви и цитира продължаващите регулаторни усилия и конкуриращи се приоритети като основание за отхвърляне на петицията на Coinbase.

Coinbase твърди, че честното известие гарантира създаването на правила, особено в светлината на възприеманите промени в правомощията на SEC върху категоризираните като ценни книжа на крипт активи. И все пак SEC отхвърли тези твърдения, твърдейки, че нейните действия по прилагане са различни от процеса на създаване на правила. Комисията защити решението си, като посочи, че дава мотивирано обяснение по реда на Закона за административното производство.

Освен това SEC подчерта внимателното си разглеждане на петицията на Coinbase и решимостта си, че създаването на правила е неоправдано в момента. Комисията потвърди готовността си да потърси подходящи средства за защита, ако съдът не е съгласен с нейната позиция.

Главният правен директор на борсата, Паул Гревал, разкритикува SEC за непоследователност, особено по отношение на нейното противопоставяне на искането на Coinbase за междинна жалба. Гревеал подчерта несъответствията в аргументите на SEC и подчерта важността на честния диалог между регулатора и Coinbase, особено по отношение на прилагането на теста на Хауи към дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.