НАЧАЛО Регулации

Нови правни насоки доближават крипто компаниите до сметки във Федералния резерв

август 16, 2022 16:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови правни насоки доближават крипто компаниите до сметки във Федералния резерв

В понеделник Бордът на Федералният резерв на САЩ обяви, че е финализирал насоките си за факторите, които резервните банки трябва да вземат предвид при разглеждането на исканията за сметки и платежни услуги на Федералния резерв. Насоките създават тристепенна рамка за преглед, като нивото на надлежна проверка, което трябва да се осигури, зависи от нивото на риск на заявителя.

Насоките бяха предложени за първи път през май 2021 г., като през март беше публикувано допълнително предложение, а окончателните насоки, които влизат в сила след публикуването им във Федералния регистър, са „съществено сходни“ с тях. В изявлението си Фед заяви, че:

В края на 2014 г., в резултат на проведените преговори, Федералният резерв на САЩ (ФЕД) е приел следните насоки:

Институциите, които се занимават с нови дейности и за които властите все още разработват подходящи надзорни и регулаторни рамки, ще бъдат подложени на по-обстоен преглед.

Независимо от това, продължи той, рамката е усъвършенствана, „за да осигури по-съпоставимо третиране на институциите, които не са федерално застраховани и са чартирани съгласно щатското и федералното законодателство„.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: TVL на Tornado Cash се увеличи с повече от $140 милиона


Нефедерално застрахованите институции, които са лицензирани съгласно федералното законодателство, но нямат холдингово дружество, подлежащо на надзор от страна на Федералния резерв, ще бъдат подложени на най-строг преглед. Финансовите институции се нуждаят от сметка във Федералния резерв, за да имат достъп до глобалните платежни системи.

Бавният подход на Фед към предоставянето на достъп на крипто банките до сметки на Федералния резерв, които често се наричат „главни сметки„, отдавна предизвиква недоумение сред крипто банкерите.

Крипто институциите се доближават до сметки на Федералния резерв

Уайоминг въведе правила, които да позволят съществуването на „блокчейн банки“ през 2019 г. През юни базираната в Уайоминг банка за дигитални активи Custodia Bank заведе дело срещу Борда на федералния резерв и клона на финансовата институция в Канзас Сити, твърдейки, че 19-те месеца, през които е чакала да получи главна сметка, са надхвърлили законово определените ограничения за времето за отговор.

Законът Лумис/Гилибранд ще създаде изисквания за отговорите на Фед на заявленията за водене на главна сметка.

Управителят на Федералния резерв Мишел Боуман предупреди в изявление, че новите насоки „са само първата стъпка в осигуряването на прозрачен процес. […] Съществува риск тази публикация да създаде очакване, че сега прегледите ще се извършват в ускорени срокове“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене