НАЧАЛО Регулации

Нови правни насоки доближават крипто компаниите до сметки във Федералния резерв

август 16, 2022 16:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови правни насоки доближават крипто компаниите до сметки във Федералния резерв

В понеделник Бордът на Федералният резерв на САЩ обяви, че е финализирал насоките си за факторите, които резервните банки трябва да вземат предвид при разглеждането на исканията за сметки и платежни услуги на Федералния резерв. Насоките създават тристепенна рамка за преглед, като нивото на надлежна проверка, което трябва да се осигури, зависи от нивото на риск на заявителя.

Насоките бяха предложени за първи път през май 2021 г., като през март беше публикувано допълнително предложение, а окончателните насоки, които влизат в сила след публикуването им във Федералния регистър, са „съществено сходни“ с тях. В изявлението си Фед заяви, че:

В края на 2014 г., в резултат на проведените преговори, Федералният резерв на САЩ (ФЕД) е приел следните насоки:

Институциите, които се занимават с нови дейности и за които властите все още разработват подходящи надзорни и регулаторни рамки, ще бъдат подложени на по-обстоен преглед.

Независимо от това, продължи той, рамката е усъвършенствана, „за да осигури по-съпоставимо третиране на институциите, които не са федерално застраховани и са чартирани съгласно щатското и федералното законодателство„.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: TVL на Tornado Cash се увеличи с повече от $140 милиона


Нефедерално застрахованите институции, които са лицензирани съгласно федералното законодателство, но нямат холдингово дружество, подлежащо на надзор от страна на Федералния резерв, ще бъдат подложени на най-строг преглед. Финансовите институции се нуждаят от сметка във Федералния резерв, за да имат достъп до глобалните платежни системи.

Бавният подход на Фед към предоставянето на достъп на крипто банките до сметки на Федералния резерв, които често се наричат „главни сметки„, отдавна предизвиква недоумение сред крипто банкерите.

Крипто институциите се доближават до сметки на Федералния резерв

Уайоминг въведе правила, които да позволят съществуването на „блокчейн банки“ през 2019 г. През юни базираната в Уайоминг банка за дигитални активи Custodia Bank заведе дело срещу Борда на федералния резерв и клона на финансовата институция в Канзас Сити, твърдейки, че 19-те месеца, през които е чакала да получи главна сметка, са надхвърлили законово определените ограничения за времето за отговор.

Законът Лумис/Гилибранд ще създаде изисквания за отговорите на Фед на заявленията за водене на главна сметка.

Управителят на Федералния резерв Мишел Боуман предупреди в изявление, че новите насоки „са само първата стъпка в осигуряването на прозрачен процес. […] Съществува риск тази публикация да създаде очакване, че сега прегледите ще се извършват в ускорени срокове“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Великобритания: Трябва ли да са забранени крипто продуктите за инвеститорите на дребно?

Регулаторите, вземащи политически решения във Великобритания не са единодушни по въпроса дали продажбата, пускането на пазара и разпространението на деривати и борсово търгувани облигации (ETN), свързани с криптовалути трябва да останат забранени за инвеститорите на дребно.

януари 26, 2023 13:30 2 мин. четене

Франция гласува за задължително лицензиране на крипто фирмите

След като в продължение на седмици френски служители призоваваха за по-строга крипторегулация във Франция, във вторник вечерта в Националното събрание на страната ще бъде гласуван нов регулаторен режим за криптофирмите.

януари 25, 2023 17:31 3 мин. четене

Ню Йорк предприема мерки за затягане на крипто регулациите

Финансовият регулатор на щата Ню Йорк се готви да публикува нови насоки, които имат за цел да предотвратят още един срив като този на FTX.

януари 24, 2023 21:05 2 мин. четене

Япония ще одобри определени стабилни монети до средата на 2023 г.

Все още няма възможност да се разбере дали стабилните монети, обезпечени с щатски долари ще бъдат разрешени в Япония до юни 2023 г., заяви FSA.

януари 24, 2023 18:26 2 мин. четене