Home

Новата платежна система на БРИКС среща дигиталния долар

29.10.2023 8:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новата платежна система на БРИКС среща дигиталния долар

На фона на променящия се пейзаж на световната търговия има индикации, че Централната банка на САЩ обмисля въвеждането на дигитален долар, успоредно с разкриването на системата BRICS Pay на икономическия алианс БРИКС.

Майкъл Бар, служител от Федералния резерв, участвал в дискусии относно статута на дигиталната валута на централната банка (CBDC) и потенциалната препоръка към Централната банка на САЩ.

Бар изрично заяви, че на този етап не е представена официална препоръка. Въпреки това той подчерта значението на продължаващия процес на институцията за “учене от вътрешни и международни експерименти“, който да послужи за вземане на евентуално решение. Междувременно в рамките на икономическия съюз БРИКС бяха постигнати значителни успехи в сферата на дигиталните финанси.

Годината отбеляза забележителен растеж за икономическия съюз БРИКС, характеризиращ се не само с разширяването му до шест държави, както бе решено по време на срещата на върха през 2023 г., но и със значително увеличаване на сферата му на влияние. Вследствие на това неговите стремежи за многополюсен световен ред получиха нова международна подкрепа.

Бар отбеляза още, че агенциите активно събират информация от “вътрешните и международните инициативи по отношение на CBDC“.

Стартирането на BRICS Pay съвпада с неотдавнашното новаторско петролно споразумение, уредено в дигитални юани, което предлага ясен път за икономическия съюз да получи потенциално предимство пред САЩ. Това подчертава ангажимента им към многополюсна рамка, намаляваща международната зависимост от щатския долар, особено в светлината на нарастващата интеграция на блокчейн технологията в глобалните икономически системи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп обмисля да назначи топ банкер за министър на финансите

След неотдавнашната стрелба по време на републикански митинг шансовете на Доналд Тръмп да бъде избран за президент на САЩ рязко нараснаха.

18.07.2024 11:30 2мин. четене

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.