НАЧАЛО Други

БРИКС: Британска банка интегрира платежната система на съюза

октомври 25, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Британска банка интегрира платежната система на съюза

Блокът БРИКС въвежда BRICS Pay - нова платформа за финансови разплащания за страните членки. Този метод на плащане се разработва от няколко години.

През 2019 г. приложението BRICS Pay беше представено на конференция, на която беше демонстрирана покупка на южноафриканско вино в магазин в Москва с помощта на мобилното приложение BRICS Pay.

БРИКС вярва, че тази нова платежна услуга ще рационализира търговските и финансовите транзакции между страните членки чрез опростяване на плащанията. Страните членки на БРИКС активно се стремят към дедоларизация и предпочитат използването на съответните си национални валути. Тази нова платежна система ще ускори този процес.

Standard Chartered Bank в Обединеното кралство интегрира BRICS Pay в своята платформа за дигитални разплащания, което позволява на клиентите ѝ да извършват плащания в държави от БРИКС.

Самата система използва блокчейн технология, въпреки че не е дигитална валута на централната банка (CBDC) или криптовалута. Тя функционира като дигитална услуга без единна приета валута, което дава възможност на всеки член на БРИКС да използва родната си валута.

Освен това Държавната банка на Индия пусна мобилно приложение, базирано на BRICS Pay, за трансгранични транзакции, а руската Sberbank си партнира с платежната система, за да улесни международните плащания.

BRICS Pay служи за няколко основни цели. Преди всичко тя подпомага международната търговия, улеснявайки трансграничните плащания между компании, инвестициите и микрофинансирането. Това бележи значителна крачка към осигуряването на възможност за безпроблемни транзакции в реално време в търговията между страните членки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.