НАЧАЛО Финтех

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

септември 27, 2022 9:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще 'излезе начело'.

В дискусия на форума SALT в Ню Йорк милиардерът каза, че DeFi секторът е на път да спечели в дългосрочен план благодарение на стабилните си фундаментални характеристики.

Винаги казвам, че DeFi ще спечели, защото е по-добър продукт. Той е прозрачен. Той се урежда автоматично […] и ще спечели в дългосрочен план. В краткосрочен план има много хора, които не искат да спечели.

Новограц също така казва, че секторът все още е изправен пред предизвикателството да установи подходящи регулаторни стандарти, които биха могли да предотвратят резки спадове на пазара, като тези, на които станахме свидетели преди няколко месеца.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарът на облигации се срива с над $12 трилиона в загуби


Спомням си, че през 2016 г. стоях [на сцената] на конференцията на Етериум, говорих с тази група млади крипто разработчици и казах: “Момчета, трябва да се саморегулирате или регулаторите ще дойдат”.

И когато погледнете какво се случи през последната година, индустрията се справи ужасно със саморегулирането. Компании като Celsius използваха чудовищен ливъридж, като вземаха потребителски депозити, овърнайт депозити и ги даваха назаем за три, четири, пет години с несъответствие между активи и пасиви, което никой разумен човек не би използвал.

И не искам да се спирам само на [Celsius]. Има 15 такива компании. Ако не е било незаконно, то е било глупаво…

Регулаторните органи са били в офисите на много от тези компании и те или не са имали инструментите, или не са имали стремежа, или не са били предвидливи, така че аз също не оправдавам регулаторните органи за това.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.