НАЧАЛО Финтех

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

27.09.2022 9:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще 'излезе начело'.

В дискусия на форума SALT в Ню Йорк милиардерът каза, че DeFi секторът е на път да спечели в дългосрочен план благодарение на стабилните си фундаментални характеристики.

Винаги казвам, че DeFi ще спечели, защото е по-добър продукт. Той е прозрачен. Той се урежда автоматично […] и ще спечели в дългосрочен план. В краткосрочен план има много хора, които не искат да спечели.

Новограц също така казва, че секторът все още е изправен пред предизвикателството да установи подходящи регулаторни стандарти, които биха могли да предотвратят резки спадове на пазара, като тези, на които станахме свидетели преди няколко месеца.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарът на облигации се срива с над $12 трилиона в загуби


Спомням си, че през 2016 г. стоях [на сцената] на конференцията на Етериум, говорих с тази група млади крипто разработчици и казах: “Момчета, трябва да се саморегулирате или регулаторите ще дойдат”.

И когато погледнете какво се случи през последната година, индустрията се справи ужасно със саморегулирането. Компании като Celsius използваха чудовищен ливъридж, като вземаха потребителски депозити, овърнайт депозити и ги даваха назаем за три, четири, пет години с несъответствие между активи и пасиви, което никой разумен човек не би използвал.

И не искам да се спирам само на [Celsius]. Има 15 такива компании. Ако не е било незаконно, то е било глупаво…

Регулаторните органи са били в офисите на много от тези компании и те или не са имали инструментите, или не са имали стремежа, или не са били предвидливи, така че аз също не оправдавам регулаторните органи за това.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.