НАЧАЛО Финтех

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще 'излезе начело'.

В дискусия на форума SALT в Ню Йорк милиардерът каза, че DeFi секторът е на път да спечели в дългосрочен план благодарение на стабилните си фундаментални характеристики.

Винаги казвам, че DeFi ще спечели, защото е по-добър продукт. Той е прозрачен. Той се урежда автоматично […] и ще спечели в дългосрочен план. В краткосрочен план има много хора, които не искат да спечели.

Новограц също така казва, че секторът все още е изправен пред предизвикателството да установи подходящи регулаторни стандарти, които биха могли да предотвратят резки спадове на пазара, като тези, на които станахме свидетели преди няколко месеца.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарът на облигации се срива с над $12 трилиона в загуби


Спомням си, че през 2016 г. стоях [на сцената] на конференцията на Етериум, говорих с тази група млади крипто разработчици и казах: „Момчета, трябва да се саморегулирате или регулаторите ще дойдат“.

И когато погледнете какво се случи през последната година, индустрията се справи ужасно със саморегулирането. Компании като Celsius използваха чудовищен ливъридж, като вземаха потребителски депозити, овърнайт депозити и ги даваха назаем за три, четири, пет години с несъответствие между активи и пасиви, което никой разумен човек не би използвал.

И не искам да се спирам само на [Celsius]. Има 15 такива компании. Ако не е било незаконно, то е било глупаво…

Регулаторните органи са били в офисите на много от тези компании и те или не са имали инструментите, или не са имали стремежа, или не са били предвидливи, така че аз също не оправдавам регулаторните органи за това.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Goldman Sachs планира да похарчи милиони за крипто сектора

Goldman Sachs планира да похарчи милиони долари, за да купува или инвестира в подценени криптокомпании в условията на пазарна депресия след имплозията на FTX, тъй като вижда дългосрочни пазарни възможности, съобщи Reuters във вторник.

декември 8, 2022 8:42 1 мин. четене

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място – почти $3 милиарда.

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене

CBDC: Банката на Япония ще тества дигиталната йена през 2023 г.

Банката на Япония обяви, че работи с трите най-големи банки в страната за стартиране на пробна версия на дигитална йена.

ноември 26, 2022 11:58 1 мин. четене