НАЧАЛО Регулации

Нов законопроект иска да легализира криптовалутите в Ню Йорк

януари 28, 2023 21:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нов законопроект иска да легализира криптовалутите в Ню Йорк

На 26 януари законодателите в Ню Йорк внесоха в местния сенат законопроект, който може да позволи на държавните агенции да признават криптовалутата за законно платежно средство.

Ако въпросният законопроект (New York Assembly Bill 2532) влезе в сила, той ще позволи криптовалутите да бъдат приемани като метод на плащане при определени обстоятелства.

Изглежда, че законопроектът не насърчава търговското приемане на класа активи. Вместо това той ще измени съществуващите закони, за да позволи на държавните агенции да приемат криптовалути за своите цели. Тези агенции биха могли да ги приемат за плащания, свързани с данъци, наеми, глоби, санкции, лихви и т.н., чрез споразумения с физически лица и групи.

Текстът на законопроекта също така предполага, че някои плащания с криптовалути биха могли да бъдат условни до получаване на окончателното плащане в пълен размер. Освен това текстът позволява на държавата да начислява такса, ако в противен случай тя би била принудена да плати разходите по дадена транзакция.

Законопроектът също така се позовава на “емитенти”, но изглежда, че използва този термин в широк смисъл. Контекстуално, терминът изглежда се разпростира върху услугите, които боравят с криптовалути, а не само върху тези, които ги създават.

Законопроектът изрично посочва Биткойн, Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш като приемливи валути. В него обаче се казва, че могат да се приемат и други криптовалути и не се прави опит да се обявят определени активи за приемливи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен


Законопроектът е внесен от члена на Асамблеята Клайд Ванел, който също така е внесъл законопроекти, свързани с измамите с криптовалути и създаването на работни групи за класа активи.

Законопроектът все още не е закон. Той трябва да бъде приет от Асамблеята и Сената на Ню Йорк и подписан от губернатора Кати Хочул, преди да влезе в сила. От 2017 г. насам са внасяни и други версии на законопроекта, което предполага, че успехът му не е гарантиран.

Ню Йорк е известен със строгите си политики спрямо други области на крипто индустрията. Само на 32 фирми е разрешено да извършват дейност по силата на неговия Битлиценз (BitLicense) или устав за тръстове с ограничена цел. В края на миналата година щатът също така наложи строги правила за добива на крипто.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене