НАЧАЛО Други

Нов регламент ще позволи на банките да държат 2% от резервите си в крипто

декември 19, 2022 15:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нов регламент ще позволи на банките да държат 2% от резервите си в крипто

Банката за международни разплащания (BIS) публикува декемврийски доклад за пруденциалното третиране за експозицията към дигитални активи.

Документът се появи след проведената през лятото втора консултация относно пруденциалното третиране на експозицията на банките към криптоактиви. Тогава след нея се позволи поддържането на 1% от резервa на банките в криптовалута. 

Обратната връзка обаче доведе BIS до този финализиран „пруденциален стандарт„. Банката за международни разплащания публикува нова политика, която ще позволи на банките да държат 2% от резервите си в криптовалута. Нещо повече, решението е вписано в документа за пруденциално третиране на експозицията, от този месец.

Политиката ще влезе в сила на първи януари 2025 г. и посочва различни аспекти на това как трябва да се категоризират и третират криптовалутите.

Документът очертава две отделни групи криптоактиви – Група 1 и Група 2. Първата група се определя както като „токенизирани традиционни активи“, така и като дигитални активи с „ефективни механизми за стабилизиране“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Биткойн ще се срине преди да тръгне нагоре – ето кога


Група 2 се определя като дигитални активи, които „не отговарят на едно от условията за класификация„.

Освен това в документа се отбелязва, че експозициите на банките към криптоактиви от група 2 „не трябва да надвишава 2% от първичния капитал, в рамките на техните резерви.

Разработката проправя пътя на банките да увеличават резервите си в криптовалута. По-конкретно, в рамките на конкретните прагове, определени от BIS.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене