НАЧАЛО Крипто Крими

Нов обрат след акцията на украинска PS4 ферма за криптовалути

юли 19, 2021 20:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нов обрат след акцията на украинска PS4 ферма за криптовалути

Неотдавнашната акция за нелегални майнинг ферми в Украйна пое нов обрат - фермите не са били използвани за крипто, както беше съобщено първоначално. Вместо това съоръжението е било използвано за добив на карти за FIFA Ultimate Team.

Украинските власти закриха PlayStation 4 (PS4) майнинг фермата, мислейки, че тя добива крипто, но всъщност тя добивала Ultimate Team Cards във FIFA, за да се продават на черния пазар. Службата за сигурност на Украйна (SBU) публикува съобщение, в което се казва, че е затворила фермата, която съдържа 3800 PS4 конзоли. Фермата е създадена от жителите на Киев и Виница.

Украинската бизнес медия Delo проведе разследване по въпроса, след като беше скептично настроена към възможното използване на фермата за криптовалута. Снимките на фермата, пуснати от SSU, ясно показват стелажи с PS4, както и компактдиск на FIFA. SBU не е правила коментари след акцията, за да запази секретността на разследването .

Извличането на криптовалута изисква специфичен набор от хардуер, за да може да се добиват оптимално активи. PS4 едва ли са подходящото оборудване и е ясно защо Delo се отнасяше скептично към фермата, използвана за добив. Имаше и 500 графични процесора, десетки процесори и документи за потреблението на електроенергия, което може да показва възможността за добив, но засега няма подробности за това.

SBU заяви в публикация, споделена в началото на юли, че е разкрила най-голямата крипто ферма, но може би това е преждевременна декларация.

Властите насочват вниманието си към криптодобивната индустрия

Наред с регулирането на обмена на криптовалути, правителствата таргетират и фермите за копаене и криптодобивната индустрия като цяло. Много държави издадоха директиви или направо обискираха редица ферми, за да ограничат пространството.

ПРОЧЕТИ ОЩЕБританец обвинен в използването на Биткойн за финансиране на Ислямска държава

Най-забележителното е, че Китай затвори множество ферми за добив. Само преди няколко дни страната затвори малка криптодобивна ферма в източна провинция. Изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър нарече обширната забрана на Китай „грешка за трилион долара“, но такава, която Китай може да си позволи да направи. Репресиите дори изтласкаха световната блокчейн компания IBC Group извън страната, която ще спре операциите си за добив на BTC и ETH в Китай.

Други страни или облагат криптодобивната индустрия, или налагат строги разпоредби. Казахстан ще облага с добив криптовалута от 2022 г. Страната е популярно местоположение за добив заради ниските си цени на електроенергия. Междувременно иранските власти са иззели множество майнинг ригове, след като правителството забрани добива на биткойни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене