НАЧАЛО Крипто Крими

Британец обвинен в използването на Биткойн за финансиране на Ислямска държава

ЮЛИ. 18, 2021 10:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Британец обвинен в използването на Биткойн за финансиране на Ислямска държава

Биткойн и алткойн транзакциите обикновено са считани до голяма степен за анонимни и предполагаемо трудно могат да се проследят. В резултат на това се предполага, че е по-лесно да се правят съмнителни сделки с крипто.

Това обаче не се отнася за Хишам Чаудъри от Лестършир, Обединеното кралство. Той финансирал поддръжници на ИД с биткойни и сега е изправен пред затвор, тъй като жури го призна за виновен в подкрепа на терористи.


Терористична организация и онлайн пропаганда


Според BBC News, извършителят на тази дейност Хишам Чаудъри е използвал Биткойн (BTC) за прехвърляне на средства към терористичната група.


Той също така участва в онлайн пропаганда в подкрепа на агитациите на Ислямска държава. В резултат на незаконните му действия съдебните заседатели в "Кралския съд в Бирмингам“, го признаха за виновен.


По време на разследването властите откриха, че младежът, който е на 28 години, е събрал много пари и е конвертирал лири в Биткойн, за да освободи много поддръжници на ИД от концентрационните лагери в Сирия.


Докато отговаря на обвиненията, Чаудъри казва, че твърденията срещу него са неверни. Според него всичко, което е правил, е било с хуманитарна цел и нищо повече.


Но когато прокуратурата пусна в интернет един от неговите джихадистки видеоклипове, които обикновено представляват военни намерения, това постави под съмнение неговите хуманитарни претенции.


Също така, арестът на Чаудъри се е случил през 2019 г. По време на ареста полицията е открила някои записи за пропаганда на ИД. Тази информация е получена от главния началник на отдел за борбата с тероризма Мартин Сноудън.


С цялата тази информация срещу него съдът го призна за виновен по седем различни точки, включително 4 точки за споделяне на терористични публикации, еднa за принадлежност към ИД и две за подкрепа на тероризма със средства. Присъдата ще бъде произнесена на 3-ти септември 2021 г.


Притежава ли ISIS $300 милиона в Биткойн?


Много хора коментират ISIS и запаса от Биткойн на стойност $300 милиона, които те предполагаемо имат. Това предизвика много спекулации през 2019 г., но изглежда, че анализаторите не вярват.


ПРОЧЕТИ ОЩЕBinance спира търговията на токенизирани акции


Според Chainalysis подобна теория вероятно не е вярна. В доклада им се посочва, че крипто е прозрачен и терористите няма да изберат такава опция, за да съхраняват незаконните си средства. Вместо това много терористични групи използват пари в брой, за да завършат всички свои транзакции.


Chainalysis съобщава, че паричните средства и много други методи за трансфер на стойност не са толкова прозрачни като криптовалутите. Транзакциите в крипто обикновено се записват в блокчейна, който е публичен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Директорите на Tether обвинени в предполагаеми банкови измами

DOJ разследва дали ръководителите на компанията са извършили банкови измами, прикривайки естеството на своите криптовалутни дейности, според анонимни източници, цитирани в статията на бизнес медията.Н...
ЮЛИ. 26, 2021 22:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alipay помага на властите в борбата с крипто престъпленията

В статията се посочва, че тази масивна превенция на измами е спонсорирана от Alipay, собственост на гиганта за електронна търговия Alibaba.The Ministry of Public Security of China pointed out that mor...
ЮЛИ. 24, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Испанската полиция арестува британец, замесен в хака на Twitter от миналата година

Преди това той бе обвинен за предполагаемата му роля в скандалния пробив в системата на социалната медия от американската прокуратура на Северния окръг на Калифорния.Най-големият хак на Twitter някога...
ЮЛИ. 22, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов обрат след акцията на украинска PS4 ферма за криптовалути

Украинските власти закриха PlayStation 4 (PS4) майнинг фермата, мислейки, че тя добива крипто, но всъщност тя добивала Ultimate Team Cards във FIFA, за да се продават на черния пазар. Службата за сигу...
ЮЛИ. 19, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света