НАЧАЛО Алткойни

Notcoin (NOT): Всичко, което трябва да знаем

08.06.2024 18:30 6 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Notcoin (NOT): Всичко, което трябва да знаем

Notcoin функционира чрез бот в Telegram, като предлага комбинация от GameFi елементи и play-to-earn възможности. Ботът възнаграждава играчите с токени за задачи като кликване, сканиране на проекти и други, което позволява на потребителите да печелят Notcoin без предварителна финансова инвестиция.

Notcoin функционира чрез бот в Telegram, като предлага комбинация от GameFi елементи и Play-to-Earn възможности. Ботът възнаграждава играчите с токени за задачи като кликване, сканиране на проекти и други, което позволява на потребителите да печелят Notcoin без предварителна финансова инвестиция.

Това ръководство обхваща всеки аспект на екосистемата на Notcoin, който се простира отвъд уникалния механизъм за печалби.

Екипът на основателите

Notcoin се управлява от специален екип от Open Builders, ръководен от основателя Реза Джафери и съоснователя Андрю Хейуърд. И двамата имат богат опит в блокчейн технологиите и дизайна на игри, което ги прави добре подготвени да ръководят Notcoin.

Тяхната цел е да направят криптовалутите достъпни и интересни за всички, използвайки експертния си опит, за да създадат удобна за потребителите платформа, която съчетава игри и печелене.

 • Q1 2024: Telegram ботът на Notcoin е публично стартиран и бързо набира популярност сред потребителите на платформата.
 • Q2 2024: Бяха въведени NFT ваучери, които позволяват на потребителите да търгуват и печелят токени, добавяйки ново измерение към платформата.
 • Q3 2024: Платформата има за цел да се разшири с нови игри и функции, като се интегрира с TON блокчейна, за да подобри сигурността и функционалността.
 • Q4 2024: Създаването на Notcoin DAO ще даде възможност на общността да участва в управлението и вземането на решения.

Как работи Notcoin?

Въпреки на пръв поглед простия си GameFi подход, Notcoin включва няколко нови елемента. Ето няколко ключови аспекта:

Уникален консенсусен механизъм

Notcoin използва уникален консенсусен механизъм, пригоден за неговата Telegram-базирана екосистема. Вместо традиционните механизми като доказателство за работа (PoW) или доказателство за залог (PoS), Notcoin използва комбинация от доказателство за активност (PoA) и доказателство за взаимодействие (PoI). Този хибриден подход гарантира, че потребителите печелят токени чрез активна дейност, а не само чрез държането или добиването им.

 • Доказателството за активност (PoA) възнаграждава потребителите за последователна ангажираност. Всяко действие – кликване върху монетата, изпълнение на задачи или участие в събития на общността – се регистрира и проверява, което повишава сигурността и децентрализира разпределението на токените.
 • Доказателство за взаимодействие (PoI) стимулира социалните взаимодействия и изграждането на общности. Поканата на приятели или участието в групови дейности носи допълнителни награди, като насърчава жива, интерактивна общност.

Обработка и валидиране на транзакции

Транзакциите в Notcoin се обработват с помощта на TON технологията за разделяне на няколко нива, която разделя блокчейна на по-малки сегменти (shards), които могат да обработват транзакциите независимо. Този метод значително подобрява скоростта и ефективността на транзакциите, като позволява на Notcoin да обработва милиони ежедневни взаимодействия без претоварване.

Смарт договори

Notcoin използва смарт договори за автоматизиране и осигуряване на сигурността на транзакциите. Тези самоизпълняващи се договори се справят с всичко – от възнагражденията на потребителите до обмена на NFT ваучери. Например, когато даден потребител изпълни задача, смарт договорът автоматично освобождава съответните награди, като осигурява прозрачност и доверие.

Децентрализирана собственост

Една от отличителните характеристики на Notcoin е децентрализираната собственост върху виртуални активи. Играчите наистина притежават своите предмети и валута в играта, които се съхраняват сигурно в блокчейна. Този модел позволява на потребителите да търгуват или продават активите си, без да разчитат на централните органи.

Повишена сигурност и прозрачност

Блокчейн технологията по своята същност осигурява висока степен на сигурност и прозрачност. Всяка транзакция в рамките на Notcoin екосистемата се записва в блокчейна, което я прави неизменна и прозрачна. Тази функция е от решаващо значение за предотвратяване на измами и осигуряване на истински и проверени взаимодействия с потребителите.

Механизъм за изгаряне на Notcoin: Насърчаване на оскъдността

Механизмът за изгаряне на токени е стратегически процес, предназначен да повиши стойността на Notcoin (NOT) чрез намаляване на общото му предлагане с течение на времето. Този дефлационен подход има за цел да създаде недостиг, като потенциално увеличи стойността на токена и облагодетелства дългосрочните му притежатели.

 • Ръчни изгаряния: Първоначално екипът на Notcoin контролира ръчно процеса на изгаряне, като изпраща определено количество токени NOT на недостъпен адрес.
 • Автоматично изгаряне: Бъдещите етапи могат да включват автоматизирани процеси, задействани от конкретни условия, като например обем на транзакциите или периодични интервали.
 • Планирани изгаряния: Редовните събития за изгаряне унищожават част от NOT токените, събрани от такси за транзакции или други дейности.

Като намалява общото предлагане на токени NOT, механизмът за изгаряне създава ефект на дефицит, който може да доведе до повишаване на пазарната стойност на токена с течение на времето. Този подход е подобен на механизмите за изгаряне, използвани от други криптовалути като Етериум и Шиба Ину.

Характеристики на Notcoin

Notcoin се характеризира с Play-to-Earn елементите. Ето някои популярни характеристики:

 • Интерактивен геймплей: Потребителите взаимодействат с @notcoin_bot в Telegram, като изпълняват задачи като кликване върху монетата и участие в събития на общността.
 • Задачи и предизвикателства: Редовно въвежданите куестове и предизвикателства възнаграждават потребителите за участие, като варират от ежедневни задачи до по-сложни мисии, изискващи сътрудничество.
 • Класация и състезания: Играчите се класират в глобална класация въз основа на тяхната активност и постижения, което насърчава постоянното участие, тъй като потребителите се стремят да се изкачат в класацията и да получат допълнителни награди.

NFT ваучери

Уникална характеристика на Notcoin е въвеждането на NFT ваучери. Потребителите могат да печелят тези ваучери чрез активно участие и търговия в рамките на блокчейн екосистемата TON. Тези ваучери представляват бъдещи NOT токени, които могат да бъдат обменяни или държани с цел потенциално повишаване на стойността.

Реферална система

Notcoin включва система за препоръки, в която потребителите могат да печелят допълнителни токени, като канят приятели да се присъединят към платформата. И препоръчващият, и препоръчаният получават бонуси, създавайки механизъм за вирусен растеж, който е от полза за всички участници.

Сътрудничество с платформи за игри

Notcoin си партнира с няколко известни платформи за игри, включително Axie Infinity, Heroes of Mavia и Pixels. Тези партньорства интегрират токена на Notcoin в различни игри, като разширяват случаите на използване и увеличават приемането му сред геймърите.

NOT Токеномика

Разбирането на токеномиката на даден проект е от решаващо значение за осъзнаване на неговия потенциал. Notcoin стартира на 16 май 2024 г., като освободи 100% от общото си предлагане на токени в размер на 102,719,221,714 токена. Тази стратегия има за цел да създаде справедливо разпределение и да намали прекомерния натиск за продажба, като се отклонява от традиционните графици за придобиване на права.

Разпределение на токените

 • 78% се разпределят между ранните миньори и притежателите на ваучери.
 • 9% запазени за фонд за екосистеми.
 • 5%, предназначени за стимулиране на общността.
 • 5%, разпределени за развитие.
 • 3% са предназначени за Binance Launchpool.

По време на предварителната пазарна фаза потребителите можеха да печелят NOT токени чрез различни дейности, включително постижения в играта и препоръки. В тази фаза се наблюдаваше значителна ангажираност, като общият брой на потребителите надхвърли 35 милиона, а пиковите дневни активни потребители достигнаха 6 милиона. Коефициентът на конвертиране от Notcoins в играта в NOT токени беше определен на 1000:1, което позволи на играчите да получат своите токени въз основа на техния баланс в играта.

Приложение на токените

NOT токените могат да се използват за:

 • Търговия
 • Стейкинг
 • Транзакции в рамките на играта

Notcoin е структурирал разпределението на токените си така, че да насърчава дългосрочната ангажираност и растежа на общността. След първоначалната фаза на добив играчите могат да залагат своите NOT токени в рамките на играта за 30-дневен период, като получават достъп до ексклузивни стейкинг пулове и допълнителни награди. Този подход насърчава потребителите да останат активни и да инвестират в екосистемата на Notcoin.

В рамките на обширни кампании за залагане в платформи като Binance и OKX потребителите вече са заложили над $14 милиарда, което отразява силната подкрепа на общността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Този алткойн е един от най-силните в момента след близо 1,500% скок според анализатор

Известен търговец и анализатор наскоро сподели прогнозата си за криптовалута, чиято цена значително се повиши от януари насам.

14.06.2024 14:08 2 мин. четене

Ето как инвеститорите откриват меме криптовалути, с които изкарват милиони

Мемe монетите са съществена част от крипто света и това е факт, който големите имена като Майк Новограц признават.

14.06.2024 7:30 2 мин. четене

Coinbase добавя две нови криптовалути към платформата си за фючърсна търговия

Coinbase, най-големямата крипто борса в САЩ, предприе невероятен ход за своя пазар на фючърси върху криптовалути.

14.06.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.