НАЧАЛО Крипто Крими

Нигерия твърди, че всичко е законно около съдебното дело срещу Binance

06.06.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нигерия твърди, че всичко е законно около съдебното дело срещу Binance

Нигерийският министър на информацията Мохамед Идрис потвърди, че съдебният процес срещу дружеството на Binance в страната и нейния изпълнителен директор Тигран Гамбарян за незаконна търговия с криптовалута се провежда в съответствие със законовите процедури на страната.

Идрис заяви, че съдебното производство е проведено с подходящ процес, а прокурорите са уверени в своя иск въз основа на събраните доказателства. Binance ще има възможност да се защити срещу обвиненията във финансови престъпления в съда, като следващото изслушване е насрочено за 20 юни 2024 г.

Това изявление идва, след като 12 американски политици се обърнаха към президента Джо Байдън, призовавайки правителството на САЩ да се намеси за освобождаването на Гамбарян. Те заявиха, че обвиненията, включително за пране на пари и укриване на данъци, са неоснователни и са част от тактиката за принуда на нигерийските власти за изнудване на Binance.

Идрис увери, че Binance е получила подходящ консулски достъп от САЩ и че са положени всички необходими грижи в съответствие със стандартните дипломатически протоколи и върховенството на закона.

Освобождаване под гаранция бе отказано поради факта, че Гамбарян се счита за лице, което е съпроводено от голям риск за бягство, особено след като съподсъдимият, за когото сега има издадена заповед за арест от Интерпол, е избягал от страната.

Binance е изправена пред две отделни съдебни дела в Нигерия. Федералната служба за вътрешни приходи обвинява компанията в укриване на данъци, докато Комисията за икономически и финансови престъпления я обвинява в пране на пари и валутни нарушения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1 мин. четене

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

21.06.2024 15:30 1 мин. четене

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с “незаконни китайски парични борси”.

21.06.2024 13:30 1 мин. четене

Американски регулатор започна разследване на трейдинг компанията Jump Crypto

В разследването се разглеждат търговските и инвестиционните дейности на Jump на пазара на криптовалути.

21.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.