НАЧАЛО Крипто Крими

Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

18.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нигерия отказа да пусне задържания директор на Binance под гаранция

Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, е задържан в Нигерия от февруари по обвинения в пране на пари.

Нигерийски съд наскоро отхвърли искането му за освобождаване под гаранция, като съдията се позова на опасения, че Гамбарян може да напусне страната, ако бъде освободен.

Заедно с Гамбарян, Binance Holdings и друг изпълнителен директор, Надийм Анхарвала, който в момента е в неизвестност, са изправени пред обвинения от Комисията за икономически и финансови престъпления (EFCC) за предполагаемо пране на пари и финансиране на тероризъм. Прокуратурата се противопостави на освобождаването под гаранция, като посочи, че Гамбарян се е опитал да получи нов паспорт при подозрителни обстоятелства и няма силни връзки с Нигерия, което повишава риска той да избяга, подобно на Анджарвала, който избяга от ареста през март.

Двамата бяха арестувани на 26 февруари, когато пристигнаха в Нигерия, след репресиите на правителството срещу транзакциите с криптовалути. Съдът нареди на Binance да предостави данни за нигерийските потребители на своята платформа.

В отговор Гамбарян заведе дело срещу нигерийското правителство, твърдейки, че задържането му и отнемането на паспорта нарушават конституционните му права.

Изслушването за освобождаване под гаранция на Гамбарян беше отложено и в момента той се намира в поправителния дом в Куже. Той ще се върне в съда по-късно този месец. Междувременно Binance обяви, че ще спре всички транзакции, включващи нигерийската наира, и ще премахне търговските двойки с нея от своята peer-to-peer платформа.

Отделно, в Съединените щати бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао беше осъден на четири месеца затвор за нарушаване на разпоредбите на САЩ за пране на пари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Върховният съд се съгласи да разгледа молбата на Nvidia за прекратяване на обвиненията в измама с ценни книжа

Върховният съд на Съединените американски щати се съгласи да разгледа молбата на Nvidia Corporation за прекратяване на делото за измама с ценни книжа, в която се твърди, че компанията е подвела инвеститорите за това колко е спечелила от криптовалути.

17.06.2024 19:13 2 мин. четене

Gemini стигна до споразумение на стойност $50 милиона с главния прокурор на Ню Йорк

В петък крипто борсата Gemini се съгласи да изплати дигитални активи на стойност $50 милиона на инвеститорите в програмата си Gemini Earn като част от споразумение с Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG).

16.06.2024 10:30 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.