НАЧАЛО Други

NFT все още са популярни, според доклад на DappRadar

ноември 7, 2022 14:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT все още са популярни, според доклад на DappRadar

Незаменяемите токени (NFT) намират приложение в реалния свят като средство за съхранение и търговия с дигитални активи. Въпреки предизвикателствата от мечия крипто пазар, все още има много възможности за NFT инвеститорите.

Сега обаче NFT не се справят толкова добре, въпреки че през последните месеци се радваха на по-голяма популярност. Общият обем на търговията с NFT отчете значителен спад през октомври.

Броят на NFT продажбите е намалял с 30% до $6.13 милиона. Обемът на търговията с незаменяеми токени също реализира спад от 30% през октомври до $662 милиона, което е най-ниското число, регистрирано през 2022 г.

Според информацията има 18% ръст на ежемесечните уникални трейдъри, което означава голямо търсене. В доклада от 3 ноември се посочва, че през октомври месечният брой на индивидуалните търговци на незаменяеми токени е достигнал 1.11 милиона. Това е увеличение с 18% в сравнение с данни за септември, когато те са били около 950,000.

Както обикновено пазара е доминиран от Yuga Labs, а CryptoPunk и Bored Ape Yacht Club участваха в седем от десетте най-големи продажби през октомври. Най-голяма стойност имаше CryptoPunk#924 с продажна цена от 475 ETH.

Въпреки това обемът на търговията с NFT на Етериум все още намалява от второто тримесечие като през последния месец има спад с 21% до $324 милиона. Това е най-ниският регистриран обем от юни 2021 г. насам.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво предстои за крипто сектора през следващите 5 години, според Б. Армстронг


В същото време обемът на търговията с NFT на Polygon се е увеличил със 770% през последния месец, а според информацията успехът на NFT колекциите на Reddit е основният двигател за увеличението на обема на търговията с незаменяеми токени на Polygon.

Над 2.9 милиона аватара на Reddit са били издадени от стартирането на услугата през юли. Този NFT клас се озова в над 2.8 милиона портфейла, a данните сочат, че NFT колекциите на Reddit са регистрирали обем на продажбите от $10.1 милиона до края на октомври.

На 2 ноември Meta обяви, че ще приеме Polygon за свой първоначален партньор за входящите си NFT инструменти. Това може да повлияе и за бъдещото развитие на сектора на незаменяемите токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене