НАЧАЛО Други

Ето какво предстои за крипто сектора през следващите 5 години, според Б. Армстронг

07.11.2022 11:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво предстои за крипто сектора през следващите 5 години, според Б. Армстронг

Според стенограмата на разговора за приходите на Coinbase за третото тримесечие на тази година, в частта с въпроси и отговори Брайън Армстронг беше помолен да даде прогнозите си за следващите пет години.

Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, сподели, че със сигурност можем да направим всичко възможно да изградим някои от нещата, които смятаме, че имат потенциал. Това е чудесен начин, по който хората могат да окажат влияние върху света. Също така според него ще има по-ясни регулирани среди в Г-20 и по целия свят, което би отключило много повече институционален капитал.

Според него ще станем свидетели на това как все повече държави приемат криптовалутата като законно платежно средство, подобно на Ел Салвадор. 

Армстронг вярва, че много държави ще се стремят към дигиталните валути на централните банки (CBDC), а в САЩ USD Coin (USDC) може да се окаже нещо като фактическа дигитална валута на американската централната банка. 

Той мисли, че USDC вероятно ще бъде най-голямата в света, изпреварвайки Tether, както и че криптовалутите тепърва ще започнат да оказват наистина голямо влияние върху икономическата свобода.

Армстронг прогнозира, че в света има 200-300 милиона души, които са използвали криптовалута. Според него до пет години може да станат 5 пъти повече.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои икономически катаклизъм, твърдят от Elliott Management


По тема възможностите на USDC, Армстронг сподели, че според него там има много перспективи. Освен че е често използвана от трейдърите, стабилната монета намира приложение в различни сегменти като търговия с двойки, DeFi, децентрализирани борси и други. 

USDC се използва и от бизнеса. Виждаме, че някои предприятия извършват междуфирмени (B2B) плащания. Просто е по-бързо, отколкото да получите превод – тя ще пристигне за няколко секунди и с по-малки такси от изпращането на преводи. Мисля, че за B2B плащанията е полезно.

Армстронг каза, че по света има много хора, които биха искали да имат банкова сметка в САЩ, но нямат достъп. Чрез самопопечителстван портфейл или нещо подобно обаче, те биха имали възможност да държат американски долари чрез USDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.