НАЧАЛО Други

Ето какво предстои за крипто сектора през следващите 5 години, според Б. Армстронг

ноември 7, 2022 11:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво предстои за крипто сектора през следващите 5 години, според Б. Армстронг

Според стенограмата на разговора за приходите на Coinbase за третото тримесечие на тази година, в частта с въпроси и отговори Брайън Армстронг беше помолен да даде прогнозите си за следващите пет години.

Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, сподели, че със сигурност можем да направим всичко възможно да изградим някои от нещата, които смятаме, че имат потенциал. Това е чудесен начин, по който хората могат да окажат влияние върху света. Също така според него ще има по-ясни регулирани среди в Г-20 и по целия свят, което би отключило много повече институционален капитал.

Според него ще станем свидетели на това как все повече държави приемат криптовалутата като законно платежно средство, подобно на Ел Салвадор. 

Армстронг вярва, че много държави ще се стремят към дигиталните валути на централните банки (CBDC), а в САЩ USD Coin (USDC) може да се окаже нещо като фактическа дигитална валута на американската централната банка. 

Той мисли, че USDC вероятно ще бъде най-голямата в света, изпреварвайки Tether, както и че криптовалутите тепърва ще започнат да оказват наистина голямо влияние върху икономическата свобода.

Армстронг прогнозира, че в света има 200-300 милиона души, които са използвали криптовалута. Според него до пет години може да станат 5 пъти повече.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои икономически катаклизъм, твърдят от Elliott Management


По тема възможностите на USDC, Армстронг сподели, че според него там има много перспективи. Освен че е често използвана от трейдърите, стабилната монета намира приложение в различни сегменти като търговия с двойки, DeFi, децентрализирани борси и други. 

USDC се използва и от бизнеса. Виждаме, че някои предприятия извършват междуфирмени (B2B) плащания. Просто е по-бързо, отколкото да получите превод – тя ще пристигне за няколко секунди и с по-малки такси от изпращането на преводи. Мисля, че за B2B плащанията е полезно.

Армстронг каза, че по света има много хора, които биха искали да имат банкова сметка в САЩ, но нямат достъп. Чрез самопопечителстван портфейл или нещо подобно обаче, те биха имали възможност да държат американски долари чрез USDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се повиши поради бюджетния дефицит по време на управлението на президента Джордж Буш. 

септември 30, 2023 15:05 2 мин. четене

Цените на руския петрол продължават да скачат – санкциите на Запада вече не действат

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън заяви, че неотдавнашните пазарни цени на руския петрол сочат, че ограниченията на цените, въведени от Групата на седемте, вече не действат според очакванията – това е първото й публично признание за предизвикателствата пред програмата.

септември 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.