НАЧАЛО Други

Ето какво предстои за крипто сектора през следващите 5 години, според Б. Армстронг

ноември 7, 2022 11:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво предстои за крипто сектора през следващите 5 години, според Б. Армстронг

Според стенограмата на разговора за приходите на Coinbase за третото тримесечие на тази година, в частта с въпроси и отговори Брайън Армстронг беше помолен да даде прогнозите си за следващите пет години.

Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, сподели, че със сигурност можем да направим всичко възможно да изградим някои от нещата, които смятаме, че имат потенциал. Това е чудесен начин, по който хората могат да окажат влияние върху света. Също така според него ще има по-ясни регулирани среди в Г-20 и по целия свят, което би отключило много повече институционален капитал.

Според него ще станем свидетели на това как все повече държави приемат криптовалутата като законно платежно средство, подобно на Ел Салвадор. 

Армстронг вярва, че много държави ще се стремят към дигиталните валути на централните банки (CBDC), а в САЩ USD Coin (USDC) може да се окаже нещо като фактическа дигитална валута на американската централната банка. 

Той мисли, че USDC вероятно ще бъде най-голямата в света, изпреварвайки Tether, както и че криптовалутите тепърва ще започнат да оказват наистина голямо влияние върху икономическата свобода.

Армстронг прогнозира, че в света има 200-300 милиона души, които са използвали криптовалута. Според него до пет години може да станат 5 пъти повече.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои икономически катаклизъм, твърдят от Elliott Management


По тема възможностите на USDC, Армстронг сподели, че според него там има много перспективи. Освен че е често използвана от трейдърите, стабилната монета намира приложение в различни сегменти като търговия с двойки, DeFi, децентрализирани борси и други. 

USDC се използва и от бизнеса. Виждаме, че някои предприятия извършват междуфирмени (B2B) плащания. Просто е по-бързо, отколкото да получите превод – тя ще пристигне за няколко секунди и с по-малки такси от изпращането на преводи. Мисля, че за B2B плащанията е полезно.

Армстронг каза, че по света има много хора, които биха искали да имат банкова сметка в САЩ, но нямат достъп. Чрез самопопечителстван портфейл или нещо подобно обаче, те биха имали възможност да държат американски долари чрез USDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене