НАЧАЛО Други

NFT на Bored Ape Yacht Club бе продадено за близо $1 милион

ноември 25, 2022 10:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT на Bored Ape Yacht Club бе продадено за близо $1 милион

Главният изпълнителен директор на стартъпа за облачен софтуер Chain, Дйвипак Таплийдал продаде Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT #232 за 800 ETH или около $927,000 на известния колекционер с псевдоним Keung.

Въпросното NFT се счита за един от по-редките аватари, тъй като едва 0.5% от BAYC имат златна козина и е на 324 място от серията от 10,000 незаменяеми токени.

Въпреки че много Bored Ape NFT загубиха значителна стойност през последните месеци, изглежда че Keung е доволен от сделката, тъй като благодари на Таплийдал в Twitter.

По-рано тази година например, Джъстин Бийбър купи NFT от серията за около $1.3 милиона в ETH, а днес то се оценява само на малко над $67,000. Покупката от страна на поп певеца обаче може и да се определи като маркетингов ход на компанията.

Таплийдал е известен NFT колекционер , който по-рано тази година постави рекорд за покупка в CryptoPunks, плащайки 8,000 ETH за едно NFT. Наскоро той туитна, че ще продаде редките си NFT след като веригата е била засегната от падението на FTX, споделяйки, че ще запази рекордно скъпото си NFT. Тези туитове обаче са изтрити.

Последната продажба на BAYC NFT, която надхвърли границата от $1 милион, беше на 1 октомври, когато Bored Ape #8585 се продаде за 777 ETH или $1.02 милиона. Тогава обаче цената на Етериум беше с над 12% по-висока.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво може да индикира края на мечия пазар?


Ситуацията на NFT пазара

Обемът на търговия на NFT пазара достигна $25 милиарда през 2021 г. но през 2022 г. темпът се забави след спада на крипто пазара през май.

Според данни от NonFungible продажбите на незаменяеми токени на вторичния пазар са на стойност приблизително $383 милиона през октомври, в сравнение с $3.8 милиарда през януари.

Цените на Bored Ape също са спаднали рязко. Цената на най-евтиното BAYC NFT към края на април беше около $428,000, а сега е около $69,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Рестриктивните правила за криптовалутите в САЩ са в полза на Китай според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг предупреди за потенциалните последици от рестриктивните политики за криптовалутите в САЩ, предполагайки, че държави като Китай в крайна сметка биха могли да получат предимство.

май 31, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.