НАЧАЛО Други

NFT на Bored Ape Yacht Club бе продадено за близо $1 милион

ноември 25, 2022 10:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT на Bored Ape Yacht Club бе продадено за близо $1 милион

Главният изпълнителен директор на стартъпа за облачен софтуер Chain, Дйвипак Таплийдал продаде Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT #232 за 800 ETH или около $927,000 на известния колекционер с псевдоним Keung.

Въпросното NFT се счита за един от по-редките аватари, тъй като едва 0.5% от BAYC имат златна козина и е на 324 място от серията от 10,000 незаменяеми токени.

Въпреки че много Bored Ape NFT загубиха значителна стойност през последните месеци, изглежда че Keung е доволен от сделката, тъй като благодари на Таплийдал в Twitter.

По-рано тази година например, Джъстин Бийбър купи NFT от серията за около $1.3 милиона в ETH, а днес то се оценява само на малко над $67,000. Покупката от страна на поп певеца обаче може и да се определи като маркетингов ход на компанията.

Таплийдал е известен NFT колекционер , който по-рано тази година постави рекорд за покупка в CryptoPunks, плащайки 8,000 ETH за едно NFT. Наскоро той туитна, че ще продаде редките си NFT след като веригата е била засегната от падението на FTX, споделяйки, че ще запази рекордно скъпото си NFT. Тези туитове обаче са изтрити.

Последната продажба на BAYC NFT, която надхвърли границата от $1 милион, беше на 1 октомври, когато Bored Ape #8585 се продаде за 777 ETH или $1.02 милиона. Тогава обаче цената на Етериум беше с над 12% по-висока.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво може да индикира края на мечия пазар?


Ситуацията на NFT пазара

Обемът на търговия на NFT пазара достигна $25 милиарда през 2021 г. но през 2022 г. темпът се забави след спада на крипто пазара през май.

Според данни от NonFungible продажбите на незаменяеми токени на вторичния пазар са на стойност приблизително $383 милиона през октомври, в сравнение с $3.8 милиарда през януари.

Цените на Bored Ape също са спаднали рязко. Цената на най-евтиното BAYC NFT към края на април беше около $428,000, а сега е около $69,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене