НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Какво може да индикира края на мечия пазар?

ноември 24, 2022 12:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Какво може да индикира края на мечия пазар?

Изглежда, че секторът на криптовалутите най-накрая получава момент на отдих след хаотичния период за повечето от активите, включително Биткойн (BTC).

Най-голямата криптовалута наскоро отбеляза огромно увеличение на седмичните обеми на търговия, което показва възможно повишение на цената в близко бъдеще.

По-конкретно, преди две седмици Биткойн регистрира “най-силния седмичен обем от повече от година, подхранван от срива на FTX”, се казва в анализ на експертите от фирмата за криптоанализи TradingShot.

Както обясняват анализаторите, подобни драматични скокове в обема “обикновено са свързани с обръщане на тенденциите при BTC”. В допълнение това означава, че цената може да демонстрира значителна волатилност и в двете посоки, се твърди в доклада:

В последните ценови действия, по-специално, имахме подобен скок на обема на 13 юни 2022 г. Практически същите пикове на обема между 5-месечен период. 

Както се вижда от тази графика, скоковете на обема за такъв или по-кратък период в исторически план са били формация или на дъно, или на връх.

chart

Що се отнася до формирането на върха на бичия цикъл, подобен модел на обема беше отбелязан между 11 януари 2021 г. и 17 май 2021 г. 

Формирането на дъно на мечия цикъл съвпадна с нарастване на обема в периода от 19 ноември 2018 г. до 13 май 2019 г.

Преди това в периода между 18 декември 2017 г. и 5 февруари 2018 г. беше формиран връх на бичия цикъл с голям ръст на обема, който беше предшестван от този, настъпил по време на формирането на дъно на мечия цикъл в периода между 12 януари 2015 г. и 2 ноември 2015 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Спадът ще продължи, твърдят индустриални лидери


Както отбеляза екипът на TradingShot, последният модел имаше най-много прилики с този, възникнал между 13 юни 2022 г. и 7 ноември 2022 г. Това ги накара да споделят хипотеза за възможен обрат на бичия тренд:

Възможно ли е скокът на обема от 7 ноември да е моментът, който дава обрат в бичия тренд и извежда Биткойн от този двугодишен мечи цикъл, или в най-добрия случай е просто краткосрочен отскок, подобно на скоковете на обема от 13 юни 2022 г. и 05 февруари 2018 г.?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.