НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Какво може да индикира края на мечия пазар?

ноември 24, 2022 12:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Какво може да индикира края на мечия пазар?

Изглежда, че секторът на криптовалутите най-накрая получава момент на отдих след хаотичния период за повечето от активите, включително Биткойн (BTC).

Най-голямата криптовалута наскоро отбеляза огромно увеличение на седмичните обеми на търговия, което показва възможно повишение на цената в близко бъдеще.

По-конкретно, преди две седмици Биткойн регистрира „най-силния седмичен обем от повече от година, подхранван от срива на FTX“, се казва в анализ на експертите от фирмата за криптоанализи TradingShot.

Както обясняват анализаторите, подобни драматични скокове в обема „обикновено са свързани с обръщане на тенденциите при BTC“. В допълнение това означава, че цената може да демонстрира значителна волатилност и в двете посоки, се твърди в доклада:

В последните ценови действия, по-специално, имахме подобен скок на обема на 13 юни 2022 г. Практически същите пикове на обема между 5-месечен период. 

Както се вижда от тази графика, скоковете на обема за такъв или по-кратък период в исторически план са били формация или на дъно, или на връх.

chart

Що се отнася до формирането на върха на бичия цикъл, подобен модел на обема беше отбелязан между 11 януари 2021 г. и 17 май 2021 г. 

Формирането на дъно на мечия цикъл съвпадна с нарастване на обема в периода от 19 ноември 2018 г. до 13 май 2019 г.

Преди това в периода между 18 декември 2017 г. и 5 февруари 2018 г. беше формиран връх на бичия цикъл с голям ръст на обема, който беше предшестван от този, настъпил по време на формирането на дъно на мечия цикъл в периода между 12 януари 2015 г. и 2 ноември 2015 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Спадът ще продължи, твърдят индустриални лидери


Както отбеляза екипът на TradingShot, последният модел имаше най-много прилики с този, възникнал между 13 юни 2022 г. и 7 ноември 2022 г. Това ги накара да споделят хипотеза за възможен обрат на бичия тренд:

Възможно ли е скокът на обема от 7 ноември да е моментът, който дава обрат в бичия тренд и извежда Биткойн от този двугодишен мечи цикъл, или в най-добрия случай е просто краткосрочен отскок, подобно на скоковете на обема от 13 юни 2022 г. и 05 февруари 2018 г.?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене