НАЧАЛО Други

NFT колекция отдава почит на живота на легендарния Дейвид Бауи

септември 8, 2022 16:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT колекция отдава почит на живота на легендарния Дейвид Бауи

Наследниците на покойния английски музикант Дейвид Бауи обявиха продажбата на някои NFT в рамките на проект, създаден от множество артисти.

Проектът NFT, наречен „Bowie on the Blockchain“, е партньорство с Web3 компанията We Love the Arts и филмовия продуцент Хоакин Акрич заедно с други артисти, включително FEWOCiOUS, JAKE и Надя Толоконникова от Pussy Riot, съобщи Billboard на 6 септември.

Забележително е, че всеки от артистите в проекта е създал свой собствен уникален подход, като същевременно е оценил Дейвид Бауи и неговото влияние в света на изкуството.

„Във всичко, което правеше Бауи, имаше огромен визуален компонент, а той беше художник и колекционер на изкуство. Така че става дума за това да влезем в това пространство и да се ангажираме с NFT художниците в техния свят“, казва Андрю Келер, съосновател на We Love The Arts.

OpenSea ще се занимава с продажбите на NFT

На друго място, NFT пазарът OpenSea потвърди, че ще се занимава с продажбата на проекта, която ще стартира на 13 септември.

Заслужава да се отбележи, че сега Бауи е сред първите наследени музиканти, които се впускат в NFT сферата, като се има предвид, че повечето проекти са стартирани предимно от EDM диджеи, хип-хоп и поп звезди.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: LG стартира NFT платформа на Hedera


Например, хип-хоп звездата Snoop Dogg сред известните имена, които приемат NFT със заявки за търговски марки. В същото време, на фона на развитието на метавселената и NFT, различни играчи в развлекателната сфера използват сектора, за да дадат на феновете възможност да надникнат в техния свят.

Например, актьорът и комик Бил Мъри събра 119.2 етера (ETH) от търг на NFT в проект, вдъхновен от неговия живот. Мъри е загубил сумата поради хакерски инцидент, който се разследва. По същия начин приходите са били предназначени за благотворителни цели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене