НАЧАЛО Други

NFT колекция отдава почит на живота на легендарния Дейвид Бауи

08.09.2022 16:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT колекция отдава почит на живота на легендарния Дейвид Бауи

Наследниците на покойния английски музикант Дейвид Бауи обявиха продажбата на някои NFT в рамките на проект, създаден от множество артисти.

Проектът NFT, наречен “Bowie on the Blockchain”, е партньорство с Web3 компанията We Love the Arts и филмовия продуцент Хоакин Акрич заедно с други артисти, включително FEWOCiOUS, JAKE и Надя Толоконникова от Pussy Riot, съобщи Billboard на 6 септември.

Забележително е, че всеки от артистите в проекта е създал свой собствен уникален подход, като същевременно е оценил Дейвид Бауи и неговото влияние в света на изкуството.

“Във всичко, което правеше Бауи, имаше огромен визуален компонент, а той беше художник и колекционер на изкуство. Така че става дума за това да влезем в това пространство и да се ангажираме с NFT художниците в техния свят”, казва Андрю Келер, съосновател на We Love The Arts.

OpenSea ще се занимава с продажбите на NFT

На друго място, NFT пазарът OpenSea потвърди, че ще се занимава с продажбата на проекта, която ще стартира на 13 септември.

Заслужава да се отбележи, че сега Бауи е сред първите наследени музиканти, които се впускат в NFT сферата, като се има предвид, че повечето проекти са стартирани предимно от EDM диджеи, хип-хоп и поп звезди.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: LG стартира NFT платформа на Hedera


Например, хип-хоп звездата Snoop Dogg сред известните имена, които приемат NFT със заявки за търговски марки. В същото време, на фона на развитието на метавселената и NFT, различни играчи в развлекателната сфера използват сектора, за да дадат на феновете възможност да надникнат в техния свят.

Например, актьорът и комик Бил Мъри събра 119.2 етера (ETH) от търг на NFT в проект, вдъхновен от неговия живот. Мъри е загубил сумата поради хакерски инцидент, който се разследва. По същия начин приходите са били предназначени за благотворителни цели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Петрол: Прогноза за цената на Брент в краткосрочен план

В неотдавнашен анализ брокерската компания Emkay прогнозира, че цените на петрола сорт “Брент” ще се колебаят между $83 и $92 за барел в краткосрочен план, в очакване на допълнителна оценка.

23.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.