НАЧАЛО Други

NFT: Какво трябва да знаем за новата функция на Ripple?

ноември 6, 2022 14:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT: Какво трябва да знаем за новата функция на Ripple?

Главният технологичен директор на Ripple Дейвид Шварц информира общността за въвеждането на NFT в XRP Ledger. XLS-20 стандартът за NFT на XRPL вече е активиран в основната мрежа на XRP ledger.  

Според информацията с XLS-20 разработчиците ще могат да поддържат повече NFT на по-ниска цена. Също така ще могат да използват аукционна функционалност и ефективен механизъм за съхранение. Наред с това биха насочили част от вторичните продажби на първоначалния XRPL миньор или NFT собствениците.

Незаменяеми токени (NFT) върху XRPL са по-малко уязвими по отношение на хакване на междуверижни мостове и атаки, тъй като е възприет подход без смарт договори. Това работи за намаляване на претоварването, както и за намаляване на разходите в сравнение с други вериги. 

Друга функция, която ще бъде в полза на артистите и творците е стандартизираното прилагане на авторските  възнаграждения. Автоматично изплащаните “рояли” ще осигурят на творците част от приходите, които идват от търговията с техните NFT.

Ripple представи XLS-20 като прозрачно и устойчиво бъдеще за NFT. Беше проведено гласуване, за да се установи мнението на общността за тази нова функция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) проби $21,000 – биковете поемат контрол


По време на гласуването един потребител изрази загриженост относно едновременното копаене на NFT и конвертирането на големи колекции от незаменяеми токени. Друг потребител посочи риска от прекъсване на работата на отделните XRPL сървъри поради повишеното натоварване на мрежата.

Главният технически директор Дейвид Шварц намекна за допълнителни подобрения на токенизирането на активи в XRPL. Засега инженерите на RippleX ще продължат да тестват новата функция, докато Ripple ще търсят сътрудничество от структури в това пространство.

Този успех бе реализиран благодарение на XRPL общността, както и на инженерите на RippleX, които проведоха едногодишни тестове и отстраниха грешки, за да въведат дигиталното изкуство в XRPL.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.