Home

NFT: Какво трябва да знаем за новата функция на Ripple?

06.11.2022 14:46 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT: Какво трябва да знаем за новата функция на Ripple?

Главният технологичен директор на Ripple Дейвид Шварц информира общността за въвеждането на NFT в XRP Ledger. XLS-20 стандартът за NFT на XRPL вече е активиран в основната мрежа на XRP ledger.  

Според информацията с XLS-20 разработчиците ще могат да поддържат повече NFT на по-ниска цена. Също така ще могат да използват аукционна функционалност и ефективен механизъм за съхранение. Наред с това биха насочили част от вторичните продажби на първоначалния XRPL миньор или NFT собствениците.

Незаменяеми токени (NFT) върху XRPL са по-малко уязвими по отношение на хакване на междуверижни мостове и атаки, тъй като е възприет подход без смарт договори. Това работи за намаляване на претоварването, както и за намаляване на разходите в сравнение с други вериги. 

Друга функция, която ще бъде в полза на артистите и творците е стандартизираното прилагане на авторските  възнаграждения. Автоматично изплащаните “рояли” ще осигурят на творците част от приходите, които идват от търговията с техните NFT.

Ripple представи XLS-20 като прозрачно и устойчиво бъдеще за NFT. Беше проведено гласуване, за да се установи мнението на общността за тази нова функция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) проби $21,000 – биковете поемат контрол


По време на гласуването един потребител изрази загриженост относно едновременното копаене на NFT и конвертирането на големи колекции от незаменяеми токени. Друг потребител посочи риска от прекъсване на работата на отделните XRPL сървъри поради повишеното натоварване на мрежата.

Главният технически директор Дейвид Шварц намекна за допълнителни подобрения на токенизирането на активи в XRPL. Засега инженерите на RippleX ще продължат да тестват новата функция, докато Ripple ще търсят сътрудничество от структури в това пространство.

Този успех бе реализиран благодарение на XRPL общността, както и на инженерите на RippleX, които проведоха едногодишни тестове и отстраниха грешки, за да въведат дигиталното изкуство в XRPL.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп обмисля да назначи топ банкер за министър на финансите

След неотдавнашната стрелба по време на републикански митинг шансовете на Доналд Тръмп да бъде избран за президент на САЩ рязко нараснаха.

18.07.2024 11:30 2мин. четене

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.