НАЧАЛО Други

NFT: Какво трябва да знаем за новата функция на Ripple?

ноември 6, 2022 14:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT: Какво трябва да знаем за новата функция на Ripple?

Главният технологичен директор на Ripple Дейвид Шварц информира общността за въвеждането на NFT в XRP Ledger. XLS-20 стандартът за NFT на XRPL вече е активиран в основната мрежа на XRP ledger.  

Според информацията с XLS-20 разработчиците ще могат да поддържат повече NFT на по-ниска цена. Също така ще могат да използват аукционна функционалност и ефективен механизъм за съхранение. Наред с това биха насочили част от вторичните продажби на първоначалния XRPL миньор или NFT собствениците.

Незаменяеми токени (NFT) върху XRPL са по-малко уязвими по отношение на хакване на междуверижни мостове и атаки, тъй като е възприет подход без смарт договори. Това работи за намаляване на претоварването, както и за намаляване на разходите в сравнение с други вериги. 

Друга функция, която ще бъде в полза на артистите и творците е стандартизираното прилагане на авторските  възнаграждения. Автоматично изплащаните „рояли“ ще осигурят на творците част от приходите, които идват от търговията с техните NFT.

Ripple представи XLS-20 като прозрачно и устойчиво бъдеще за NFT. Беше проведено гласуване, за да се установи мнението на общността за тази нова функция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) проби $21,000 – биковете поемат контрол


По време на гласуването един потребител изрази загриженост относно едновременното копаене на NFT и конвертирането на големи колекции от незаменяеми токени. Друг потребител посочи риска от прекъсване на работата на отделните XRPL сървъри поради повишеното натоварване на мрежата.

Главният технически директор Дейвид Шварц намекна за допълнителни подобрения на токенизирането на активи в XRPL. Засега инженерите на RippleX ще продължат да тестват новата функция, докато Ripple ще търсят сътрудничество от структури в това пространство.

Този успех бе реализиран благодарение на XRPL общността, както и на инженерите на RippleX, които проведоха едногодишни тестове и отстраниха грешки, за да въведат дигиталното изкуство в XRPL.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене