НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) проби $21,000 – биковете поемат контрол

ноември 5, 2022 14:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) проби $21,000 – биковете поемат контрол

Биткойн (BTC) достигна нов седемседмичен връх след поредица от неуспешни опити да пробие нивото от $21,000. 

Последният възходящ импулс на актива беше подкладен от октомврийския доклад за заетостта в САЩ, който надмина прогнозите на анализаторите. 

Към момента на публикувнае на статията водещата криптовалута се движи около $21,300, като за последните 24 часа спечели над 3%. 

Интересно е, че преди данните за заетостта Биткойн демонстрира признаци на слабост след продължаващия ангажимент на Федералния резерв да „се бори с инфлация“ чрез закъснели мерки.

Пробивът идва след период на странични движения при BTC, при който активът се консолидира между $19,000 и $20,000. Въпреки тогава надвисналата опасност от срив под $20,000, част от анализаторите бяха на мнение, че биковете имат техническо предимство пред мечките.

Например според анализатора на Kitco News Джим Вайкофф Биткойн все още има възможност за пробив нагоре. 

На дневната графика цените са в страничен търговски диапазон. Посоката, в която цените „излязат“ от търговския диапазон, вероятно ще бъде посоката на следващото значително трендово движение на цените. 

Биковете имат леко общо краткосрочно техническо предимство, което поставя техническите шансове леко в полза на пробив нагоре от търговския диапазон.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Над 4,500% печалби предстоят, твърди Кати Ууд


През октомври в САЩ бяха създадени 261,000 нови работни места, което надхвърли прогнозите на анализаторите за 205,000 работни места, а равнището на безработица достигна 3.7%, което не отговаря на целта от 3.5%.

Като цяло пазарът очакваше данните за заетостта, тъй като те дават информация за възможните насоки на Федералния резерв за управление на бързо растящата инфлация. Всъщност предизвикателният макроикономически фон, воден от високата инфлация и повишаващите се лихвени проценти, оказа влияние върху Биткойн и други рискови активи, като цифровите активи се търгуват успоредно с акциите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн (BTC) проби $21,000 – биковете поемат контрол”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене