НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) проби $21,000 – биковете поемат контрол

ноември 5, 2022 14:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) проби $21,000 – биковете поемат контрол

Биткойн (BTC) достигна нов седемседмичен връх след поредица от неуспешни опити да пробие нивото от $21,000. 

Последният възходящ импулс на актива беше подкладен от октомврийския доклад за заетостта в САЩ, който надмина прогнозите на анализаторите. 

Към момента на публикувнае на статията водещата криптовалута се движи около $21,300, като за последните 24 часа спечели над 3%. 

Интересно е, че преди данните за заетостта Биткойн демонстрира признаци на слабост след продължаващия ангажимент на Федералния резерв да “се бори с инфлация” чрез закъснели мерки.

Пробивът идва след период на странични движения при BTC, при който активът се консолидира между $19,000 и $20,000. Въпреки тогава надвисналата опасност от срив под $20,000, част от анализаторите бяха на мнение, че биковете имат техническо предимство пред мечките.

Например според анализатора на Kitco News Джим Вайкофф Биткойн все още има възможност за пробив нагоре. 

На дневната графика цените са в страничен търговски диапазон. Посоката, в която цените “излязат” от търговския диапазон, вероятно ще бъде посоката на следващото значително трендово движение на цените. 

Биковете имат леко общо краткосрочно техническо предимство, което поставя техническите шансове леко в полза на пробив нагоре от търговския диапазон.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Над 4,500% печалби предстоят, твърди Кати Ууд


През октомври в САЩ бяха създадени 261,000 нови работни места, което надхвърли прогнозите на анализаторите за 205,000 работни места, а равнището на безработица достигна 3.7%, което не отговаря на целта от 3.5%.

Като цяло пазарът очакваше данните за заетостта, тъй като те дават информация за възможните насоки на Федералния резерв за управление на бързо растящата инфлация. Всъщност предизвикателният макроикономически фон, воден от високата инфлация и повишаващите се лихвени проценти, оказа влияние върху Биткойн и други рискови активи, като цифровите активи се търгуват успоредно с акциите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн (BTC) проби $21,000 – биковете поемат контрол”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.