НАЧАЛО Други

NFT и метавселена: Япония ще засили инвестициите в сектора

07.10.2022 17:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT и метавселена: Япония ще засили инвестициите в сектора

В продължение на смекчаването на позицията на страната спрямо криптовалутите министър-председателят на Япония - Фумио Кишида, обяви планове за разширение на инвестициите в проекти свързани с метавселената и NFT.

Премиерът направи съобщението в политическа реч в понеделник, продължавайки призивите за по-нататъшна интеграция на Web3.

Инвестиции в дигитални технологии

Япония постоянно насърчава инвестициите в дигиталните технологии, като използва данъчни облекчения, за да подтиква компаниите в тази посока. В речта си Фумио Кишида заяви, че Япония ще продължи да подкрепя социалното внедряване на дигиталните технологии и да насърчава усилията за разширяване на използването на Web3 услугите, които използват метавселената и NFT.

Разширяването на Web3 услугите ще доведе до значително увеличаване на инвестициите в NFT и метавселената.
Министър-председателят също така заяви, че разработките свързаните горепосочените сфери ще бъдат част от стратегията за растеж на страната занапред.

Навлизане на Япония в Web3

критикуванПравителствените служители предприеха значителни стъпки за внедряване на услуги, свързани с Web3 в страната. Това се различава от обичайния сложен бюрократичен път, по който обикновено се изработват политиките.

Администрацията вече е създала офис за политика в областта на Web3, който работи към Министерството на икономиката, търговията и промишлеността (METI). Службата отговаря за създаването на политики, които да подпомогнат постепенното разширяване на плановете на страната за блокчейн.

Още през април работна група, инициирана от управляващата Либерално-демократическа партия, публикува Бяла книга наречена Web3“новата граница на дигиталната икономика”. В нея се очертават и плановете за създаване на национална стратегия за Web3.

Решаващо за реформата на икономиката

През септември японското правителство стана едно от първите в света, които издават незаменяем токен, който да влезме в роля на допълнителна награда за признаване и оценяване на усилията на местните власти. Секретариатът на кабинета раздаде наградите по време на церемонията “Summer Digi Denkoshien 2022”.

В речта си министър-председателят намекна и за дигитализация на националните лични карти и добави, че Япония ще продължи да “подкрепя социалното прилагане на дигитални технологии”.

Фумио Кишида неведнъж е подчертавал значението на Web3, добавяйки, че играе решаваща роля в реформирането на икономиката.

Проявяване на предпазливост

Въпреки че японското правителство е сравнително отворено към дигиталните технологии, то също така проявява предпазливост. Има няколко доклада, в които се посочва, че правителството иска да въведе правила за паричните преводи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance Chain временно спря дейността си поради хак


Регулациите са предложени, за да се спре използването на борсите за криптовалути от престъпници.

Правилата биха могли да влязат в сила още през май 2023 г., тъй като страната вече е въвела и “Закон за предотвратяване на прехвърлянето на приходи от престъпна дейност”, който ще блокира прехвърлянето на незаконни средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.