НАЧАЛО Други

NFT и метавселена: Япония ще засили инвестициите в сектора

октомври 7, 2022 17:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT и метавселена: Япония ще засили инвестициите в сектора

В продължение на смекчаването на позицията на страната спрямо криптовалутите министър-председателят на Япония - Фумио Кишида, обяви планове за разширение на инвестициите в проекти свързани с метавселената и NFT.

Премиерът направи съобщението в политическа реч в понеделник, продължавайки призивите за по-нататъшна интеграция на Web3.

Инвестиции в дигитални технологии

Япония постоянно насърчава инвестициите в дигиталните технологии, като използва данъчни облекчения, за да подтиква компаниите в тази посока. В речта си Фумио Кишида заяви, че Япония ще продължи да подкрепя социалното внедряване на дигиталните технологии и да насърчава усилията за разширяване на използването на Web3 услугите, които използват метавселената и NFT.

Разширяването на Web3 услугите ще доведе до значително увеличаване на инвестициите в NFT и метавселената.
Министър-председателят също така заяви, че разработките свързаните горепосочените сфери ще бъдат част от стратегията за растеж на страната занапред.

Навлизане на Япония в Web3

критикуванПравителствените служители предприеха значителни стъпки за внедряване на услуги, свързани с Web3 в страната. Това се различава от обичайния сложен бюрократичен път, по който обикновено се изработват политиките.

Администрацията вече е създала офис за политика в областта на Web3, който работи към Министерството на икономиката, търговията и промишлеността (METI). Службата отговаря за създаването на политики, които да подпомогнат постепенното разширяване на плановете на страната за блокчейн.

Още през април работна група, инициирана от управляващата Либерално-демократическа партия, публикува Бяла книга наречена Web3“новата граница на дигиталната икономика”. В нея се очертават и плановете за създаване на национална стратегия за Web3.

Решаващо за реформата на икономиката

През септември японското правителство стана едно от първите в света, които издават незаменяем токен, който да влезме в роля на допълнителна награда за признаване и оценяване на усилията на местните власти. Секретариатът на кабинета раздаде наградите по време на церемонията “Summer Digi Denkoshien 2022”.

В речта си министър-председателят намекна и за дигитализация на националните лични карти и добави, че Япония ще продължи да “подкрепя социалното прилагане на дигитални технологии”.

Фумио Кишида неведнъж е подчертавал значението на Web3, добавяйки, че играе решаваща роля в реформирането на икономиката.

Проявяване на предпазливост

Въпреки че японското правителство е сравнително отворено към дигиталните технологии, то също така проявява предпазливост. Има няколко доклада, в които се посочва, че правителството иска да въведе правила за паричните преводи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance Chain временно спря дейността си поради хак


Регулациите са предложени, за да се спре използването на борсите за криптовалути от престъпници.

Правилата биха могли да влязат в сила още през май 2023 г., тъй като страната вече е въвела и “Закон за предотвратяване на прехвърлянето на приходи от престъпна дейност”, който ще блокира прехвърлянето на незаконни средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Изпадна ли Еврозоната в рецесия?

Според данни, публикувани от Евростат в четвъртък, икономиката на еврозоната е изпаднала в техническа рецесия през първото тримесечие на 2023 г.

юни 8, 2023 13:32 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.