НАЧАЛО Други

NFT и метавселена: Япония ще засили инвестициите в сектора

октомври 7, 2022 17:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT и метавселена: Япония ще засили инвестициите в сектора

В продължение на смекчаването на позицията на страната спрямо криптовалутите министър-председателят на Япония - Фумио Кишида, обяви планове за разширение на инвестициите в проекти свързани с метавселената и NFT.

Премиерът направи съобщението в политическа реч в понеделник, продължавайки призивите за по-нататъшна интеграция на Web3.

Инвестиции в дигитални технологии

Япония постоянно насърчава инвестициите в дигиталните технологии, като използва данъчни облекчения, за да подтиква компаниите в тази посока. В речта си Фумио Кишида заяви, че Япония ще продължи да подкрепя социалното внедряване на дигиталните технологии и да насърчава усилията за разширяване на използването на Web3 услугите, които използват метавселената и NFT.

Разширяването на Web3 услугите ще доведе до значително увеличаване на инвестициите в NFT и метавселената.
Министър-председателят също така заяви, че разработките свързаните горепосочените сфери ще бъдат част от стратегията за растеж на страната занапред.

Навлизане на Япония в Web3

критикуванПравителствените служители предприеха значителни стъпки за внедряване на услуги, свързани с Web3 в страната. Това се различава от обичайния сложен бюрократичен път, по който обикновено се изработват политиките.

Администрацията вече е създала офис за политика в областта на Web3, който работи към Министерството на икономиката, търговията и промишлеността (METI). Службата отговаря за създаването на политики, които да подпомогнат постепенното разширяване на плановете на страната за блокчейн.

Още през април работна група, инициирана от управляващата Либерално-демократическа партия, публикува Бяла книга наречена Web3„новата граница на дигиталната икономика“. В нея се очертават и плановете за създаване на национална стратегия за Web3.

Решаващо за реформата на икономиката

През септември японското правителство стана едно от първите в света, които издават незаменяем токен, който да влезме в роля на допълнителна награда за признаване и оценяване на усилията на местните власти. Секретариатът на кабинета раздаде наградите по време на церемонията „Summer Digi Denkoshien 2022“.

В речта си министър-председателят намекна и за дигитализация на националните лични карти и добави, че Япония ще продължи да „подкрепя социалното прилагане на дигитални технологии“.

Фумио Кишида неведнъж е подчертавал значението на Web3, добавяйки, че играе решаваща роля в реформирането на икономиката.

Проявяване на предпазливост

Въпреки че японското правителство е сравнително отворено към дигиталните технологии, то също така проявява предпазливост. Има няколко доклада, в които се посочва, че правителството иска да въведе правила за паричните преводи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance Chain временно спря дейността си поради хак


Регулациите са предложени, за да се спре използването на борсите за криптовалути от престъпници.

Правилата биха могли да влязат в сила още през май 2023 г., тъй като страната вече е въвела и „Закон за предотвратяване на прехвърлянето на приходи от престъпна дейност“, който ще блокира прехвърлянето на незаконни средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене