НАЧАЛО Други

NFT художникът “Beeple” отваря студио за ограничени посещения в галерията

март 14, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT художникът “Beeple” отваря студио за ограничени посещения в галерията

Beeple, известен също като дигиталния художник Майк Винкелман, е създал Beeple Studios в Чарлстън, Южна Каролина, за да насърчи общността на NFT създателите.

Той стана известен в началото на бума на незаменяемите токени (NFT), след като продаде най-известното си произведение “Everydays: The First 5,000 Days” за $69.3 милиона (все още се нарежда сред най-скъпо продаваните NFT в историята) на търг на Christie’s през март 2021 г.

Beeple Studios наскоро проведе откриващо събитие в партньорство с Christie’s, на което бяха изложени произведения на изкуството от NFT създатели като Fvckrender, XCopy, Pak, Victor Duarte и Refik Anadol.

Пространството ще се използва от Винкелман за създаване на неговите произведения на изкуството и включва галерия с площ 13,000 кв. метра и пространство за преживяване с площ 13,000 кв. метра.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сривът на финансовите пазари може да е неизбежен – Майкъл Бъри


В момента студиото не е отворено за обществеността, но хората могат да се запишат за посещение на галерията.

В последно време – в крак с набирането на популярност от страна на NFT изкуството и намирането му на място в известни музеи – се наблюдава ръст на завладяващите дигитални арт преживявания на живо.

Генеративната творба на Рефик Анадол “Unsupervised” е изложена в музея за модерно изкуство в Ню Йорк от януари и ще продължи да бъде там до началото на април, а NFT колекционерът и инвеститор Козомо де’ Медичи дари 22 дигитални творби на музея на изкуствата в окръг Лос Анджелис през февруари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене