НАЧАЛО Други

NFT фирмите искат специално отношение от App Store на Apple

24.09.2022 21:55 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT фирмите искат специално отношение от App Store на Apple

Много NFT фирми казват, че игнорират App Store, защото правилата на Apple и 30-процентната комисиона го правят неприемлив за тях.

Пазарната стойност на NFT е засегната от волатилността на крипто пазарите. Много компании в тази област биха искали да се възползват от огромния обхват на App Store. Повечето обаче не искат да делят печалбите си с платформата и не искат да се занимават с процесите на проверка на качество.

Високи комисионни

Според The Information, Apple иска редовната си комисиона от 30% от покупките в приложението да се плаща за всички сделки. Това се оказа проблем за NFT стартъпа Magic Eden, който предлага търговия в приложението си, дори след като Apple намали комисионата си на 15% за фирми, които печелят под $1 милион годишно.

В случай на търговия с NFT между потребители, типичният пазар взема само 2-3 % от транзакцията. Докато това кара комисионната на App Store да изглежда висока, но е важно да се има предвид, че магазинът за апликации на Apple има значително по-голям обхват от всяка една от тези платформи. В допълнение към това, платформата е магазин за апликации, а не борса за криптовалути и незаменяеми токени, следователно не е адекватно да се очаква, че комисионните им ще бъдат същите.

Тези NFT компании твърдят, че според правилата на Apple, ще губят много от всяка сделка.

Не се приемат криптовалути в App Store

Друго оплакване на редица NFT фирми е, че покупките в App Store трябва да се извършват в долари или друга физически обезпечена валута. В нея не се приема криптовалута. 

Артур Сабинцев от блокчейн компанията Pocket Network, заяви, че този проблем “наистина затруднява ценообразуването, защото трябва да програмирате всички тези стойности динамично”. Сабинцев заяви, че е посъветвал един от своите клиенти да позволят на потребителите да купуват валута в приложението по същия начин, както го правят някои игри. Те купуват валутата и тази транзакция носи на Apple 30%, след което я изразходват за сделки в приложението.

Проблеми с продажбата на токените

Още един проблем е продажбата на незаменяеми токени в рамките на приложенията.

“Имам чувството, че позицията е, че Apple наистина не иска потребителите на [App Store] да могат да купуват или продават NFT”, каза Алексей Фалин, главен изпълнителен директор на NFT пазара Rarible. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Добра възможност ли представлява Шиба Ину (SHIB)?


NFT фирмите искат специално отношение

Някои лица се позоваха на това, че Apple забавя одобряването на NFT и крипто приложения за App Store. Според Фалин са били нужни няколко месеца, за да бъде пуснато приложението Rarible в App Store, в сравнение със само няколко дни за Google Play Store.

И въпреки това такива приложения попадат в магазина, макар да изглежда, че те обикновено действат като витрини за своите услуги. Действителните продажби или транзакции се пренасочват към сайта на браузъра, а не се извършват в приложението.

Според информацията Apple не е разгледала конкретно въпроса за забавянето на приложенията на NFT, а вместо това е заявила, че нейните 500 рецензенти проверяват 90% от приложенията в рамките на 24 часа. Apple също така отказа да коментира другите критики на NFT, като вместо това насочи публикацията към общите правила на App Store.

Магазинът за апликации на технологичния гигант се стреми да изброява качествени и проверени приложения. От години Google Play store се критикува масово, защото допускат апликации пълни с малуер на платформата си. Предвид редицата инциденти около NFT проекти и борси на такива токени, забавянето на одобрение на подобни апликации говори, че Apple продължават да поддържат по-висок стандарт от конкурентите си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.