НАЧАЛО Други

NFT делото срещу Кристиано Роналдо вероятно ще стигне до съда

19.01.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT делото срещу Кристиано Роналдо вероятно ще стигне до съда

Лицата, които завеждат съдебен иск срещу рекламната кампания на Binance, в която участва Кристиано Роналдо, настояват на футболиста да бъде връчена призовка чрез каналите на социалните медии, като се позовават на трудността да се достигне до бившата звезда на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед в Саудитска Арабия.

За да се справят с предизвикателството да открият Роналдо, ищците предлагат да се свържат с него чрез електронна поща и социални медии, като се застъпват за публикуването на свързаните със съдебния процес документи на специален уебсайт. Те твърдят, че подобни методи за връчване на съдебни документи не са забранени от Хагските конвенции.

Твърдейки, че настоящото местожителство на Роналдо е неизвестно, ищците подчертават, че последният му известен адрес е бил в хотел Four Seasons Hotel Riyadh в Саудитска Арабия.

Въпреки че се премести в Саудитска Арабия след трансфера си от Манчестър Юнайтед в Саудитската професионална лига през януари 2023 г., Роналдо поддържа активно присъствие в X, което предполага, че съдебната призовка потенциално може да достигне до него в тази платформа. Освен това ищците препоръчват изпращането на съдебни документи чрез електронна поща и персонализиран уебсайт.

В правния спор, иницииран от колективен иск, подаден във Флорида на 27 ноември 2023 г., се твърди, че Роналдо е участвал в насърчаването и продажбата на нерегистрирани ценни книжа чрез връзката си с Binance. Ищците твърдят, че в одобрението на Роналдо липсват адекватни предупреждения за рисковете, свързани с инвестирането в криптовалути. През 2022 г. Роналдо си сътрудничи с Binance за популяризиране на NFT колекцията, документираща кариерата му.

Адвокатът по дигитални активи Джема Флийтууд предполага, че Роналдо може да се консултира с правни съветници и да обмисли уреждане на спора, въпреки че сроковете за такова производство са несигурни поради забавянето на връчването на призовките.

Флитууд отбеляза:

Роналдо вероятно ще обсъди с правните си съветници дали искът е правно обоснован, каква ще бъде защитата му и дали трябва да направи предложение за уреждане на делото. Като се има предвид размерът на претендираното обезщетение… В крайна сметка делото може да стигне до съдебен процес, в който страните ще трябва публично да дадат показания по случая.

Съществува вероятност съдът да отхвърли исковете въз основа на липсата на причинно-следствена връзка, като подчертае, че одобренията на известни личности, въпреки че оказват влияние върху решенията на потребителите, не принуждават хората.

От своя страна Роналдо може да заяви, че неговите реклами не са били свързани с дейността на Binance.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.