НАЧАЛО Крипто Крими

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

01.12.2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

Роналдо може да се наложи да уреди делото за $750,000, за да избегне публичен съдебен процес в САЩ, свързан с многогодишно партньорство с борсата за криптовалути, която лансира неговата линия незаменяеми токени (NFT), заяви на 30 ноември адвокатът по криптовалути Джема Флийтууд.

Според Флийтууд ветеранът от футболните терени “вероятно ще обсъди с правните си съветници дали искът има правна стойност, каква ще бъде защитата му и дали трябва да направи предложение за уреждане на делото“, което може да се окаже трудно на ранен етап поради сумата, така че е възможен публичен съдебен процес, каза тя.

В същото време адвокатката спомена за подобни дела, като например това срещу боксовата легенда Флойд Мейуедър и музикалния продуцент DJ Khaled за това, че не са разкрили плащания от промотиране на първоначални предлагания на монети (ICO) и които са уредили тези искове за около $750,000, което според нея може да направи и Роналдо.

Освен това футболистът е изправен пред колективен иск за $1 милиард в САЩ, в който се твърди, че Майкъл Сайзмор, Майки Вонгдара и Гордън Люис са претърпели финансови загуби заради “промотиране, подпомагане и/или активно участие в предлагането и продажбата на нерегистрирани ценни книжа” в координация с платформата за търговия с криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Фалшиви криптовалути използват БРИКС, за да крадат от инвеститорите

Изследователи в областта на сигурността установиха, че има тревожен ръст във фалшифицирането на криптовалути, като се обръща специално внимание на компаниите от списъка Fortune 100.

21.02.2024 7:00 2 мин. четене

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в резултат на който бяха загубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

19.02.2024 10:00 2 мин. четене

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред потенциални последствия, които биха могли да окажат значително влияние върху начина, по който Съединените щати регулират и налагат спазването на правилата в крипто индустрията.

18.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.