НАЧАЛО Финтех

Nexo влиза в партньорство с Fidelity

декември 7, 2021 18:22 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nexo влиза в партньорство с Fidelity

Fidelity Digital Assets, криптовалутното подразделение на Fidelity Investments — и платформата за крипто заеми и обмен Nexo обявиха партньорство за предлагане на попечителски услуги за криптовалути, продукти и услуги за кредитиране за институционални инвеститори.

Двете фирми ще създадат цялостна продуктова линия и правна инфраструктура за институционални инвеститори, които искат да получат експозиция към криптовалути.

Партньорството с Fidelity Digital Assets ще позволи на Nexo да разшири портфолиото си от активи и да добави второ ниво на попечителство към своята архитектура за сигурност. То също така предоставя на институционалните инвеститори на Fidelity Digital Assets достъп до услугите на Nexо.

Калин Методиев, съосновател и управляващ партньор в Nexo, коментира разработката, като каза:

Работата с Fidelity Digital Assets е последният етап в нашия стремеж да предложим цялостна институционална платформа и да включим традиционните финансови компании в екосистемата на дигиталните активи. Нашата клиентска база вече ще използва пълноценно нашите водещи в индустрията кредитни и търговски продукти, като разчита на персонализираните решения за попечителство и сигурност на Fidelity Digital Assets.

Кристофър Тайърър, ръководител на Fidelity Digital Assets в Европа, каза, че фирмата е отбелязала значителен ръст на институционалния инвеститорски интерес на континента и е разширила партньорствата си, за да отговори на това търсене.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Български финтех набира исторически $112 милиона в инвестиционен рунд от Серия B

Fidelity Investments бяха амбициозни в плановете си за институционалния пазар на криптовалути. Компанията изглежда предприема по-холистичен подход към криптовалутите, тъй като мениджърът на активи се стреми да осигури повече институционални точки за достъп.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Global Payments придобиват конкурента EVO за $4 милиарда

Global Payments ще придобие по-малкия си конкурент EVO Payments за близо $4 милиарда в сделка, която ще разшири обхвата на компанията в B2B сектора.

август 8, 2022 17:07 1 мин. четене

Банкова платформа пусна синтетичен долар, обезпечен с Биткойн

Galoy, платформата с отворен код, която захранва салвадорския портфейл Bitcoin Beach Wallet, обяви пускането на нова синтетична стабилна монета, обвързан с долара.

август 4, 2022 8:47 1 мин. четене

Ето кои са двата основни случая на използване на стабилни монети

Макрогуруто Лин Олдън казва, че в момента стабилните монети служат за два основни случая на употреба през това десетилетие.

август 2, 2022 8:18 1 мин. четене