НАЧАЛО Финтех

Български финтех набира исторически $112 милиона в инвестиционен рунд от Серия B

НОЕ. 25, 2021 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Български финтех набира исторически $112 милиона в инвестиционен рунд от Серия B

Само преди седем месеца българският стартъп за управление на плащанията и разходите Payhawk събра рекордните $20 млн. в рунд от Серия А.

Тогава изглеждаше възможно тази новина да се окаже най-забележителното постижение за местната технологична общност през 2021 г. 


Payhawk обявява рунд от серия B от $112 милиона, тъй като обемът на транзакциите на неговата платформа се е увеличил с 663% от април. 


Инвестицията се ръководи от американската фирма за венчър капитал Greenoaks, чието портфолио включва емблематични имена като Stripe, Robinhood, Checkout.com, Deliveroo и Discord. 


Всички съществуващи инвеститори, QED, Earlybird Digital East и базираната в София Eleven Ventures, се присъединиха отново. В момента оценката на Payhawk възлиза на $570 милиона, което поставя финтех стартъпа в още по-добра позиция да стане първият български еднорог.


Не Пропускай: Анализатор разглежда скорошния спад на Биткойн

В България Payhawk ще търси да назначи още 60 софтуерни инженери, част от "1% от най-добрите таланти в страната". София ще продължи да бъде щаб за продукти и бизнес стратегия на екипа.


Докато нейната клиентска база в момента е съсредоточена в Европа, според съобщенията компанията планира да използва новите средства за разширяване на нови територии. Предстои откриване на офиси в САЩ, Холандия, Австралия и Сингапур.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood стартира бета тестове на новия си крипто портфейл

Акциите на Robinhood падаха сериозно, а пазарът на криптовалути съставлява голяма част от приходите на компанията. Успехът на портфейла е много важна стъпка за техния растеж, тъй като може да доведе д...
ЯНУ. 23, 2022 14:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата банка в Мароко се присъедини към RippleNet

Обвързването ще позволи на банката да извършва незабавни транзакции със своите партньори.Attijariwafa Bank също така обяви партньорство с Thunes, мрежа за трансгранични B2B (бизнес към бизнес) плащани...
ЯНУ. 20, 2022 14:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарската дигитална банка Sygnum набира $90 милиона

Към тях се присъединяват множество нови и съществуващи стратегически инвеститори, като кръгът оценява Sygnum на $800 милиона. Предишни инвеститори във фирмата включват SBI Holdings и дигиталното инвес...
ЯНУ. 20, 2022 08:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света