НАЧАЛО Финтех

Nexo пуска първата в света подкрепена с криптовалути кредитна карта

април 14, 2022 7:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nexo пуска първата в света подкрепена с криптовалути кредитна карта

Крипто кредиторът Nexo заяви, че се е обединил с глобалната компания за плащания Mastercard, за да пусне в сряда това, което нарича първата в света подкрепена от крипто разплащателна карта.

Това сигнализира за поредният ход на крипто и съществуващите финансови мрежи да обединят усилията си, тъй като дигиталните активи стават все по-масови.

От Nexo казат, че картата, първоначално налична в избрани европейски страни, позволява на потребителите да харчат, без да се налага да продават своите дигитални активи като Биткойн (BTC), които се използват като обезпечение за обезпечаване на предоставения кредит.

Повечето традиционни кредитни карти са необезпечени и имат определен кредитен лимит.

Картата е свързана с предоставена от Nexo, подкрепена с крипто кредитна линия и може да се използва от 92 милиона търговци по целия свят, където се приема Mastercard, което позволява на инвеститорите да изразходват до 90% от фиатната стойност на своите крипто активи, каза Nexo.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Инвеститорите в криптовалути са психопати и нарцисисти, според скорошно проучване

„Картата не изисква минимални плащания, месечни такси или такси за неактивност. Няма такси за чуждестранни транзакции до 20,000 евро на месец“, каза Nexo.

Няма ограничения за това колко може да похарчи клиент или изтегли от отворената кредитна линия и лихвите се плащат само върху действително използвания размер на кредита. Лихвата остава 0% за клиенти, които поддържат съотношение заем към стойност от 20% или по-малко.

„Mastercard признава, че дигиталните активи революционизират финансовия пейзаж“, каза Радж Дамодхаран, ръководител на крипто и блокчейн продукти, и партньорства на Mastercard.

Фирмата за електронни пари DiPocket е издателят на карти на Nexo.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Global Payments придобиват конкурента EVO за $4 милиарда

Global Payments ще придобие по-малкия си конкурент EVO Payments за близо $4 милиарда в сделка, която ще разшири обхвата на компанията в B2B сектора.

август 8, 2022 17:07 1 мин. четене

Банкова платформа пусна синтетичен долар, обезпечен с Биткойн

Galoy, платформата с отворен код, която захранва салвадорския портфейл Bitcoin Beach Wallet, обяви пускането на нова синтетична стабилна монета, обвързан с долара.

август 4, 2022 8:47 1 мин. четене

Ето кои са двата основни случая на използване на стабилни монети

Макрогуруто Лин Олдън казва, че в момента стабилните монети служат за два основни случая на употреба през това десетилетие.

август 2, 2022 8:18 1 мин. четене