НАЧАЛО Финтех

Nexo пуска първата в света подкрепена с криптовалути кредитна карта

април 14, 2022 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nexo пуска първата в света подкрепена с криптовалути кредитна карта

Крипто кредиторът Nexo заяви, че се е обединил с глобалната компания за плащания Mastercard, за да пусне в сряда това, което нарича първата в света подкрепена от крипто разплащателна карта.

Това сигнализира за поредният ход на крипто и съществуващите финансови мрежи да обединят усилията си, тъй като дигиталните активи стават все по-масови.

От Nexo казат, че картата, първоначално налична в избрани европейски страни, позволява на потребителите да харчат, без да се налага да продават своите дигитални активи като Биткойн (BTC), които се използват като обезпечение за обезпечаване на предоставения кредит.

Повечето традиционни кредитни карти са необезпечени и имат определен кредитен лимит.

Картата е свързана с предоставена от Nexo, подкрепена с крипто кредитна линия и може да се използва от 92 милиона търговци по целия свят, където се приема Mastercard, което позволява на инвеститорите да изразходват до 90% от фиатната стойност на своите крипто активи, каза Nexo.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Инвеститорите в криптовалути са психопати и нарцисисти, според скорошно проучване

„Картата не изисква минимални плащания, месечни такси или такси за неактивност. Няма такси за чуждестранни транзакции до 20,000 евро на месец“, каза Nexo.

Няма ограничения за това колко може да похарчи клиент или изтегли от отворената кредитна линия и лихвите се плащат само върху действително използвания размер на кредита. Лихвата остава 0% за клиенти, които поддържат съотношение заем към стойност от 20% или по-малко.

„Mastercard признава, че дигиталните активи революционизират финансовия пейзаж“, каза Радж Дамодхаран, ръководител на крипто и блокчейн продукти, и партньорства на Mastercard.

Фирмата за електронни пари DiPocket е издателят на карти на Nexo.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Първата регулирана от ЕС мрежа за стабилни монети вече е факт

Membrance Finance твърди, че EUROe е първата в Европа регулирана от Европейския Съюз мрежа за стабилни монети и плащания с пълен резерв.

февруари 4, 2023 8:00 2 мин. четене

Крипто борса интегрира изкуствения интелект ChatGPT

Базираната в САЩ борса за криптовалути PayBito обяви в петък плановете си да интегрира ChatGPT – чатбот с изкуствен интелект, разработен от изследователската фирма OpenAI.

февруари 3, 2023 18:00 1 мин. четене

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене