НАЧАЛО Биткойн

Неактивен от 5 години крипто кит прехвърли Биткойн за над $500 милиона към Binance

12.06.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Неактивен от 5 години крипто кит прехвърли Биткойн за над $500 милиона към Binance

Биткойн (BTC) адрес внезапно се върна към живота и разтърси пазара на криптовалути след 5 години и половина неактивност.

Данни от Lookonchain, добре известна платформа за блокчейн анализ, показват, че този адрес наскоро е преместил 8,000 BTC на стойност около $535 милиона към крипто борсата Binance.

Предистория на “спящия” Биткойн адрес

Този Биткойн адрес за първи път стана активен отново през 2018 г., като получи 8,000 BTC от шест различни транзакции на 5 декември. Най-голямата транзакция към този адрес беше 8,825 BTC, докато най-малката – 400 BTC. По това време Биткойн беше на цена от $3,810, което означава инвестиция от $30.4 милиона. При текущата цена на Биткойн, която се движи около $67,000, стойността на портфейла се повиши до приблизително $535 милиона, което носи огромна печалба от $505 милиона за инвеститора.

Неотдавнашното прехвърляне на BTC предизвика смесени реакции в крипто общността. Някои смятат, че прехвърлянето към Binance е с целсъхранение, докато други смятат, че инвеститорът иска да осребри печалбите. Друга група предполага, че мечи пазар е неизбежен и инвеститорът стратегически премества средства, за да избегне потенциални загуби.

Въздействие на пазара и реакции

Към момента на писане на статията BTC се търгува на $67,354, отразявайки спад от 5.2% през последните 24 часа и  6% през последната седмица.

Този спад е значителен, като се има предвид, че Биткойндостигна връх от $73,798 през март, движен от инвестиции в американски борсово търгувани фондове (ETF). Скорошният спад в цената на Биткойн се случи на фона на спекулации за възможно намаляване на лихвените проценти в Съединените щати.

Мнозина очакват Федералният резерв да последва примера на Централната банка на Канада и Европейската централна банка, които наскоро намалиха лихвените си проценти. Въпреки това се предполага, че е малко вероятно Фед да предприеме подобни действия поради силните данни за работните места, публикувани миналата седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Саудитска Арабия приключи 50-годишната си сделка със САЩ за петродолара

В света на финансите предстои голяма промяна, тък като на 9 юни Саудитска Арабия реши да не подновява споразумението си за петродолара със САЩ.

13.06.2024 14:30 1 мин. четене

MicroStrategy набира средства, за да купи още Биткойн

Един от най-големите институционални притежатели на Биткойн MicroStrategy обяви днес, че възнамерява да предложи, в зависимост от пазарните условия и други фактори, конвертируеми първостепенни облигации с падеж 2032 г. на обща стойност $500 милиона в частно предлагане на лица, за които има основания да се смята, че са квалифицирани институционални купувачи.

13.06.2024 13:54 1 мин. четене

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.