НАЧАЛО Други

Какво показва последният доклад на САЩ за пазара на труда

07.06.2024 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво показва последният доклад на САЩ за пазара на труда

Икономиката на САЩ регистрира ръст на работните места с 272,000 нови позиции, добавени през май, сигнализирайки за положителни новини за работниците, но също така потенциално усложнявайки усилията на Федералния резерв за борба с инфлацията.

Въпреки стабилното ниво на безработица от 4%, средните почасови доходи отбелязват леко увеличение от 0.4%. Този растеж е в контраст с по-ранните прогнози, тъй като икономистите очакваха по-скромно добавяне на 190,000 работни места.

Въпреки това, докато нарастването на заетостта през май е обнадеждаващо, общият темп на растеж на работните места тази година се забави в сравнение с предходни периоди. Анализаторите отдават това забавяне на фирмите, които коригират своите стратегии за наемане, а не на скока на безработицата.

Трябва да се отбележи, че секторът за отдих и хотелиерство продължава да води в създаването на работни места, следван от професионалните и бизнес услугите.

От друга страна, пейзажът за търсене на работа остава предизвикателство за много високоплатени работници, с повишена конкуренция и по-голям брой кандидатури за длъжност.

Социалните медийни платформи като X се напълниха с истории за хора, които се борят да си осигурят работа.

Това подчертава развиващия се характер на търсенето на работни места, при което традиционните методи може вече да не са толкова ефективни за осигуряване на възможности за работа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.