НАЧАЛО Други

“Навлизаме в бичи пазар” – Джим Креймър

февруари 1, 2023 16:05 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Навлизаме в бичи пазар” – Джим Креймър

Джим Креймър, известният финансов коментатор и водещ на предаването "Mad Money" по CNBC, публикува оптимистична прогноза за пазара.

Креймър заяви, че инвеститорите трябва да приемат настоящите пазарни условия и да разглеждат всички спадове като възможности за покупки.

Навлизаме ли в бичи пазар?

В неотдавнашно участие в CNBC Джим Креймър подчерта, че е важно да се подготвяме за дните на спад в условията на бичи пазар, тъй като те могат да предложат ценни възможности за покупка на инвеститорите. Той отбеляза, че способността на пазара да продължи възходящата си траектория, въпреки неотдавнашните спадове на акциите, е ясен признак, че бичият период все още може да продължи.

Във вторник пазарът постигна солидни печалби, като S&P 500 достигна най-доброто си представяне за януари от 2019 г. насам, Nasdaq Composite отбеляза най-добрия си януари от 2001 г. насам, а Биткойн приключи януари с 40% ръст.

Силните корпоративни печалби и по-меките от очакваните данни за инфлацията са причина за тези положителни резултати, а Креймър смята, че тези резултати показват, че висококачествените акции ще продължат да се възстановяват, дори и при краткосрочни пазарни колебания.

Креймър също така предупреди да не се залага срещу пазара, като отбеляза, че дори ако акциите не обърнат курса си веднага, винаги ще има друга възможност, от която инвеститорите да се възползват в бъдеще. Тъй като пазарът е в бичи режим, сега е моментът инвеститорите да останат оптимисти и да се възползват от всички спадове, тъй като дългосрочните перспективи пред акциите остават светли.

Пазарните прогнози на Джим Креймър

Въпреки че Джим Креймър е известен със своите пазарни анализи и прогнози, някои инвеститори твърдят, че той има склонност да се проваля в пазарните си прогнози. Критиците твърдят, че склонността му да се проваля в пазарните си прогнози се дължи на редица фактори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Очертава се интересна година – Марк Юско


На първо място, подходът на Креймър към пазарния анализ често се смята за твърде сензационен и фокусиран върху краткосрочните печалби, а не върху по-премерен и дългосрочен поглед. Това може да доведе до импулсивни и неточни прогнози, тъй като той може да бъде повлиян от емоционални реакции на пазарните движения.

Освен това някои критици твърдят, че миналият му опит като управител на хедж фонд може да е изкривил разбирането му за пазара и да го е накарал да даде приоритет на собствените си финансови интереси пред тези на зрителите.

Подходът му към пазарния анализ е критикуван за това, че се основава на безбазисни спекули и полуфакти, а не на строг анализ на данни и икономически проучвания. Липсата на систематичен подход може да доведе до прогнози, които не са подкрепени с доказателства и следователно не са надеждни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене